DOLAR 32,5917 0.23%
EURO 34,8118 0.41%
GBP 40,4285 0.67%
ALTIN 2.420,89-0,48
BITCOIN 21502140,23%
Yıllar sonra aynı karedeler: TKP, 47’nci yılını resepsiyonla kutladı

Yıllar sonra aynı karedeler: TKP, 47’nci yılını resepsiyonla kutladı

ABONE OL
27 Mart 2023 09:30
Yıllar sonra aynı karedeler: TKP, 47’nci yılını resepsiyonla kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Toplumcu Kurtuluş Partisi’nin (TKP) 47'nci kuruluş yılı resepsiyonu “Gelenekten Geleceğe” sloganıyla hafta sonu Rüstem Kitabevi’nde gerçekleştirildi,

Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) yapılan açıklamaya göre resepsiyonda "yeni siyaset anlayışı" ve "özgürlük mücadelesi" vurgusu yapıldı

Açıklamada, 2006 yılından sonra ilk kez tüm sosyal demokratların bir araya geldiği resepsiyona yoğun katılımın gösterildiği belirtildi.

RESEPSİYONA KİMLER KATILDI?

Resepsiyona, dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, TKP-YG’nin kısa süre önce tek çatı altında birleştiği Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, TDP Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, TDP eski Genel Başkanları Cemal Özyiğit, Mehmet Çakıcı, Hüseyin Angolemli, eski milletvekilleri Zeki Çeler, Mustafa Emiroğluları, Mehmet Emin Karagil, Çetin Veziroğlu, Esat Varoğlu, TDP ve TKP-YG’li Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi üyeleriyle TDP üyeleri ve sempatizanları katıldı.


(soldan sağa) TDP eski Genel Başkanları Cemal Özyiğit, Hüseyin Angolemli, Mehmet Çakıcı,  TDP Genel Başkanı Mine Atlı, dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı

Resepsiyon, Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve başta Melekler Takımı olmak üzere hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Resepsiyonda, konuşmaların ardından pasta da kesildi.

KONUŞMALAR…

Resepsiyonda konuşan TKP-YG Genel Sekreteri ve TDP ve TKP YeniBakis üyesi Ersen Sururi, “TKP mücadelesini; 1976’da kurulduğu günden bugüne ilkelerine bağlı kalarak ve yükselterek sürdürmeye devam etmiştir ve edecektir." dedi.  Sururi konuşmasında Dr. Burhan Nalbantoğlu, Ziya Rızkı, uzun dönem milletvekili yapmış efsane sendikacı İbrahim Koreli ve iki dönem milletvekilliği yapmış olan Tahsin Mertekçi’yi de andı.

“İYİ Kİ TDP VAR, NİCE YAŞLARIMIZ OLSUN”

TDP Genel Başkanı Mine Atlı, ise depremde yitirilen çocukları anarak başladığı konuşmasında, “TDP olarak İsias Otel’de çocuklarımızı bizden alan katillerin peşini bırakmayacağız. Türkiye’deki adalet mücadelesini sürdüreceğiz. Bugün fazlasıyla birbirimizi hissetmeye ihtiyacımız olduğu bir alandayız.” dedi.


TDP Genel Başkanı Mine Atlı, resepsiyonda bir konuşma yaptı.

"Yolsuzlukların, liyakatsizliğin, patronaja dayalı siyasetin, savaş naralarının ve iradesizliğin getirdiği bu günlerde; TDP ve TKP’lilerin her şeye rağmen umut olarak toplum karşısına çıktıklarını” kaydeden Atlı, toplumun ve ülkenin barış mücadelesine en çok ihtiyacı olduğu bu zamanlarda, herkesin birbirine sırtını dayayarak çok güçlü durmak zorunda olduğunu kaydetti.

Atlı, “Partimizin en zor günlerinde en zor görevleri alan İlçe Eş Başkanlarıma, YeniBakis üyelerime, iki Genel Sekreterime ve tüm Parti Meclisi üyelerime teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde bugün bizlerin güvenli bir mücadele alanı var. Biz sizlerin sayesinde onurla, gururla, zorlu bir mücadele veriyoruz. İyi ki TDP var, nice yaşlarımız olsun.” ifadelerini kullandı.

"ANKA KUŞU GİBİ KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞACAKTIR”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanlığı'nı 25 Aralık 2022’de yapılan seçimle TDP adayı olarak üçüncü kez kazanan LTB Başkanı Mehmet Harmancı da konuşmasında, "Ülke zor dönemlerden geçiyor, biz de parti olarak zor dönemlerden geçtik. Ama ağır bir sorumlulukla görevi devralan mevcut yönetici arkadaşlarımız ve iki partinin bir araya gelmesi önemliydi, bu başarıldı. Sosyal demokrat bir aile olarak bu birliktelik önümüze daha iyi bakabilmemiz açısından kayda değerdir.” dedi.

Bundan sonrasının nasıl işleyeceğinin de çok önemli olduğunu ve yenilenmeyi başarmaları gerektiğini kaydeden Mehmet Harmancı, yeni bir siyaseti topluma ısrarla anlatmak zorunda olduklarını aslında siyasetlerinin her dönem pragmatik ve vicdani bir siyaset olduğunu vurguladı.

Harmancı, “Bugün bazı partilerin hayal edemediklerini uygulamış öncü bir partiyiz. O yüzden geçmişi sağlam temellere dayanan bu yapı, hiç merak etmeyin; bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğacaktır.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam