DOLAR 32,4478 -0.13%
EURO 34,7757 -0.58%
GBP 40,6082 -0.47%
ALTIN 2.440,990,21
BITCOIN 20901311,00%

Yer Yerinden Oynayacak

ABONE OL
30 Haziran 2015 09:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, hükümetin verdiği sözleri yerine getirmediği gerekçesiyle bugün Lefkoşa’da araçlı eylem düzenleyecek. Eyleme katılacak çiftçiler saat 10.00’da Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinde toplanarak, önce Meclis ardından Başbakanlık önüne gidecek. Yüzlerce çiftçinin araçlarıyla Başbakanlık binası önünde düzenleyeceği eylemin, hükümet ile uzlaşı sağlanana kadar devam edileceği belirtildi.

Bu arada, birlik üyeleri dün sabah Toprak Ürünleri Kurumu’nun alım yapacağını duyurduğu 9 merkezdeki ambarları, araçlarıyla kapattı. Birlik, üreticilere; “Eylem neticeleninceye kadar  ürün vermemeleri” çağrısı yaptı.

Bugünkü eylem öncesi Yeni Bakış’a konuşan KTÇB Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Hükümetin uzlaşı yolunda gitmediği her gün için eylem ve eylemci sayısını artıracaklarını ifade eden Kelle, “Her gün evlerimize geri dönüp yeni araçlar ile birlikte geleceğiz. Biz çocuklarımızla eşlerimizle bu eyleme katılacağız. Ciddi olduğumuzu herkese göstereceğiz. Eğer uzlaşı olmazsa,  haklarımızı alana kadar uğraşacağız” dedi.

Sılay TAŞKAN

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Lefkoşa’da bugün araçlı eylem yapacak. Eyleme katılacak çiftçiler saat 10.00’da Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinde toplanarak, önce Meclis ardından Başbakanlık önüne gidecek. Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle yaptığı açıklamada, üreticilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için eylem yapılacağını ve Toprak Ürünleri Kurumu’nca açıklanan tahıl alım fiyatlarını kabul etmediklerini belirtti.

Sözler yerine getirilmedi

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, bugün Lefkoşa’da düzenlenecek eylemle ilgili Yeni Bakış’a konuştu.  Kelle, düne kadar hükümet tarafından uzlaşı sağlanması yönünde bir adım atılmadığını söyledi.

Hükümetin ‘Tarım politikası’nı söz verildiğinin tam aksine hayata geçirmediğine dikkat çeken Hüseyin Çavuş Kelle, bu konunun Tarım Bakanı’nın sorunlara duyarsız davranması nedeniyle yaşandığını belirterek, buna bağlı olarak çiftçilerin yaşadığı sıkıntıların her geçen gün arttığını kaydetti.

 “Göstermelik değil, hakkımızı alana kadar”

 Hüseyin Çavuş Kelle, bugün gerçekleşecek eylemi “İş olsun” diye yapmayacaklarına dikkat çekerek, haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Hükümetin uzlaşı yoluna girmediği her gün için eylem ve eylemci sayısını artıracaklarını ifade eden Kelle, “Her gün evlerimize geri dönüp yeni araçlar ile birlikte geleceğiz. Biz çocuklarımızla eşlerimizle bu eyleme katılacağız. Ciddi olduğumuzu herkese göstereceğiz. Eğer uzlaşı olmazsa dediğimiz gibi uzlaşı sağlanana kadar haklarımızı almak için uğraşacağız” dedi.

 

 

TÜK’ün depolarına baskın

Öte yandan KTÇB, dün sabah Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) alım yapacağını duyurduğu 9 merkezdeki ambarları araçlarıyla kapattı. Eylem sürerken birlik üyelerine, “Eylem neticeleninceye kadar ürün vermemeleri” çağrısı yapıldı. KTÇB açıklamasında, “Gün birlik ve beraberlik günündür. Amacımız kaos yaratmak değildir” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, birliğinin temennisinin; haklı mücadelelerinin hükümet tarafından da iyi niyetle değerlendirerek bir uzlaşıya varılması olduğu kaydedildi.

Birçok birlik destek verecek

Bu arada, Çiftçiler Birliği’nin bugün düzenleyeceği eyleme çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü ve kurum kuruluşlar da yaptıkları açıklamalar ile destek belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam