DOLAR 32,6723 0.53%
EURO 35,3566 0.36%
GBP 41,5877 0.46%
ALTIN 2.502,010,73
BITCOIN 20272680,55%
Yapı denetiminde güç birliği

Yapı denetiminde güç birliği

ABONE OL
11 Mart 2023 12:10
Yapı denetiminde güç birliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) yapı denetimi ve imar planı konularını görüştü.

Gönyeli-Alayköy Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, belediye binasında yer alan heyetler arası toplantıya Gönyeli Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu ile KTMMOB Başkanı Tunç Adanır da katıldı.

Toplantıda çağdaş standartlarla depreme dayanıklı binaların yapımı, denetimi ve imar planı konusunda neler yapılabileceği ele alındı.

Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu toplantıda belediyenin 6 Şubat’taki depremden önce Belediye Meclisi'nde karara bağlanan Yapı Denetim Sistemi'ni uygulama noktasında kararlı olduklarını söyledi. KTMMOB ile iş birliğini önemsediklerini kaydeden Amcaoğlu, atılacak olan adımlarda fikir teatisi yapacaklarını belirtti.

TUNÇ ADANIR

KTMMOB Başkanı Tunç Adanır ise toplantıda yaptığı konuşmada Yapı Denetim Sistemi Bina Ruhsatı alındıktan sonra, belediye sorumluları, projenin 4 müellifi (mimar, inşaat mühendisi, elektrik mühendisi ve makine mühendisi), harita mühendisi, müteahhit/taşeron ve mal sahibi ile aks aşamasında işe başlama tutanağının imzalanması ile başlanacağını kaydetti.

İlgili 4 odanın (Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası) hazırlamakta olduğu binayla ilgili dijital kimlik bilgisi oluşturmayla beraber tüm aşamalarda kontrolünün yapılmasıyla çağdaş ve güvenli binaların yapılmasının sağlanacağını kaydeden Adanır, belediyelere bu konuda büyük görev düştüğünü, Gönyeli Alayköy Belediyesi’nin bu kararı almasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

GÜRKAN YAĞCIOĞLU

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yağcıoğlu açıklamasında, mevcut binaların depremle ilgili kontrolleri için binaların inşaat mühendisi müellifleri tarafından durum değerlendirme formunun doldurularak İnşaat Mühendisleri Odasına başvurmaları gerektiği hatırlatıldı.

İnşaat mühendisliği müellifliği boşta ise KTMMOB’ye bilirkişi atanması için başvuruda bulunulması gerektiği aktaran Yağcıoğlu, durum değerlendirme formundan çıkan sonuçlara göre binalarla ilgili daha ileri tetkiklerin nasıl ve ne şekilde yapılacağıyla ilgili verilere ulaşılacağını ve raporlamanın bu sonuçlar doğrultusunda bilimsel veriler ışığında oluşturulacağını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam