DOLAR 32,3782 0.17%
EURO 35,0016 -0.21%
GBP 40,9940 0.23%
ALTIN 2.324,830,25
BITCOIN 2262862-0,61%

Ya Batacak Ya Çıkacak

ABONE OL
15 Temmuz 2015 08:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CTP-BG Eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, CTP’nin UBP ile koalisyon kurma kararı alarak ateşten bir gömlek giydiğine işaret etti ve “Hükümet başarılı olamazsa ve DP ile yapılan koalisyon hükümeti gibi bir performans sergilerse, hem başarısız bir hükümet olmanın sonuçlarıyla, hem de yıllarca “Kıbrıslı Türkleri zulmünden kurtaracağız” dediğimiz UBP’yi hükümet yapmanın ve başarılı olamamanın yarattığı sıkıntı ile bu tercihin pişmanlığını yaşayacağız” dedi.

UBP hükümetlerinin CTP’lileri zamanında çok ezdiğini, aşağılanmalara maruz bıraktığını ve eziyet ettiğini anımsatan Erk, “UBP tarafından “ötekileştirilen” Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak biz, iç konulardaki mücadelemizi Kıbrıslı Türkleri UBP zulmünden kurtarmak üzere yürüttük” dedi.

Eniz ORAKCIOĞLU

CTP-BG Eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, Bir CTP’li için UBP ile hükümet kurmanın zor bir tercih olduğunu vurgulayarak, “Ancak DP dediğimiz parti de UBP’den daha değişik ve daha iyi bir parti değildir. Bizim için ikisi de ideolojik olarak aynıdır, ama bir CTP’li için UBP’nin anlamı yaşadığı süreçte UBP’nin CTP’lilere eziyet etmesiyle ilgilidir. Bütün CTP’liler, UBP hükümetlerinde çok büyük eziyetlerden, aşağılanmalardan ve ötekileştirmelerden geçmiştir. Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak biz de içteki bütün siyasi mücadelemizde Kıbrıslı Türkleri UBP zulmünden kurtarmak üzere kampanyalar yapık ve Kıbrıslı Türklere bu mesajları verdik. Ama bugünkü koşullarda Demokrat Parti ile yapılan hükümet kolay bir hükümet olmadı, sürdürülmesinde birçok sıkıntı ve bunalımlar yaşandı. Dolayısıyla UBP ile bir denenme kararı alındı. Bunu bir CTP’li olarak hem zor bir karar olarak görüyorum, hem de saygı ile karşılıyorum” dedi.

“Büyük risk”

Erk, sözlerine şu şekilde devam etti: “Tek teselli kaynağımız hükûmetin başarılı olmasıdır. Hükümet başarılı olamazsa ve DP ile yapılan koalisyon hükümeti gibi bir performans sergilerse, hem başarısız bir hükümet olmanın sonuçlarıyla, hem de yıllarca “Kıbrıslı Türkleri zulmünden kurtaracağız.  CTP için UBP ile hükümet kurmak büyük bir risktir ve başarılı olmaktan başka çaresi olmayan bir karardır. Başarılı olmazsa CTP’nin bundan sonraki siyasi mücadelesinde UBP’nin ne kadar kötü bir parti olduğunu söyleme hakkı olmayacak. Parti yönetimimiz başarılı olacağı yönünde çok emindir. Bu görmek için fırsat vermek lazım. Başarılı olması için de bütün CTP’lilerin katkı koyması ve destek vermesi gerekir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam