DOLAR 46,1572 0.06%
EURO 53,3296 0.09%
ALTIN 6.074,610,59
BITCOIN 28976202.73152%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

WSJ: “Pentagon, silah üretimini artırmak için otomotiv üreticileriyle temasa geçti”

WSJ: “Pentagon, silah üretimini artırmak için otomotiv üreticileriyle temasa geçti”

ABONE OL
16 Nisan 2026 09:18
WSJ: “Pentagon, silah üretimini artırmak için otomotiv üreticileriyle temasa geçti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) azalan mühimmat stoklarını takviye etmek amacıyla dev otomotiv üreticileriyle temasa geçtiği öne sürüldü.

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, özellikle otomotiv üreticilerinin askeri üretimde daha fazla rol almasını istiyor.

Bu kapsamda Pentagondan yetkililer, Ford Motor Üst Yöneticisi (CEO) Jim Farley ile General Motors (GM) Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mary Barra’nın da aralarında bulunduğu üst düzey otomotiv yöneticileriyle bir araya geldi.

Kaynaklar, Ukrayna ve İran’daki savaşların ABD’nin mühimmat stoklarını erittiğini, bu nedenle Pentagonun otomotiv şirketlerini devreye sokmayı düşündüğünü iddia etti.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle