DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20590942,97%
WhatsApp’ta hakaret etti, hapse girecek

WhatsApp’ta hakaret etti, hapse girecek

WhatsApp’ta hakaret etti, hapse girecek - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve merkez ilçe belediye başkanları hakkında  WhatsApp üzerinden hakarete içeren ses kaydı gönderen Şefkat Der Başkanı Hayrettin Bulan'a 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

ABONE OL
22 Haziran 2023 16:20
WhatsApp’ta hakaret etti, hapse girecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, geçen kasım ayındaki, görevliler tarafından bir köpeğin başına kürekle vurularak öldürülmesine ilişkin görüntüler infial yarattı. Köpeğin kürekle öldürülmesine ilişkin açılan davada tutuksuz yargılanan barınak çalışanları Murat Bacak (27) ile Sefa Çakmak’a (28) 1 yıl 3’er ay hapis cezası verilerek, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

AKP’Lİ BAŞKANLARDAN DERNEK BAŞKANINA HAKARET DAVASI 

O dönemde Konya Adliye Sarayı önünde çok sayıda hayvansever ve sivil toplum örgütü üyeleri ile nöbet tutan Şefkat Der Başkanı Hayrettin Bulan, AKP’li belediye başkanları hakkında, “katiller” ifadelerini kullandı.

Bulan, geçen yıl Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğündeki bir görevliye de WhatsApp üzerinden ses kaydı gönderdi. Ses kaydında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacıya yönelik barınaktaki hayvanlara kötü muamele edildiği iddiasıyla hakaret içeren ifadeler kullanılması üzerine başkanların avukatları, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM”

Bulan, 14. Asliye Mahkemesi’nde görülen davadaki savunmasında, “Adı gecen belediye ve belediye yetkililerini, Konya’daki birçok köpeğin usulsüz toplanması, öldürülmesi, ölümlere terk edilmesi, yasa dışı şekilde sürgün edilmeleri ve Konya Büyükşehir Belediyesi Barınağı’nda usulsüz şekilde tutulması, uzaklara, çöplüklere atılması, aç kalan köpeklerin birbirlerini yemeleri, belediye barınağında tedavi edilmeyip ölümlerine neden olunması, yine belediye barınağında birbirini öldürmesi, gibi çok büyük bir katliamın sorumlu ve suçlu gördüğüm için bu cümleleri hakkettikleri şekilde söyledim ve söylediklerimin arkasındayım” dedi.

“SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM”

“Zaten belediyelerin nasıl katliam yaptıkları Türkiye kamuoyuna da çıktı, bütün vicdanları yaraladı ve belediyeler hakkında halen soruşturmalar devam ediyor” diyen Hayrettin Bulan,  “Söylediklerimin bir suç olduğunu düşünmüyorum. Adli ve idari yönden incelemeler yapıldığı zaman haklı olduğum ortaya çıkacaktır. İlgili belediyelerin ve yetkililerin hak ettikleri cezaları almasını bekliyoruz. Savcılık makamı gerek duyarsa anlatmış olduğum belediye ve belediye yetkililerinin katliamları ile ilgili bilgi, belge, şahit sunabilirim. Konu hakkında diyeceklerim bundan ibarettir. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

1 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Hayrettin Bulan’a, kamu görevlisine hakaret suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Daha önce de benzer bir davadan para cezası bulunan Bulan, hakkındaki kararın onanması halinde cezasını çekmek üzere cezaevine girecek.

KARARA İTİRAZ EDECEK

Mahkeme kararının ardından açıklama yapan Bulan, “Bana ceza verilmesini beklemiyordum. Ben ilk duruşmaya katılmadım ve karakolda verdiğim ilk ifade savunmada yer aldı. Canlarımızı katledenler 1 yıl 3 aylık ceza sonrası serbest bırakıldı ama ben haklı bir isyanda bulunmama rağmen hapis cezası aldım. Bu hafta itiraz sürecimi başlatacağım. Savcılığa belge ve bilgi vereceğimi iletmeme rağmen kimse benden belge istemedi” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam