DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21568610,06%

Vize amatörlüğü pes dedirtti!

ABONE OL
5 Kasım 2016 09:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış

Kıbrıslı liderlerin İsviçre’de gerçekleştireceği yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakereleri takip edebilmeleri için bu ülkeye götürülmesi planlanan basın mensuplarının akreditasyon çalışmalarındaki amatörlüğü bu kadarı da olmaz dedirtti. Yazılı ve görsel medyadan temsilcilerin de davet edildiği, sadece uçak bilet masraflarının ödenmesi taahhüdünde bulunulan ziyaret öncesinde bireysel vize başvurusu gerektiği bu nedenle de Cumhurbaşkanlığı basın ofisi yardımıyla başvuruda bulunabileceği kaydedildi. Bu çerçevede basın mensuplarına vizeye başvurulması için son 3 gün kala haber verilirken KKTC vatandaşı olmayan basın mensuplarının Türkiye üzerinden başvuruda bulunması gerektiği bilgisi verildi.

 

 

Vize başvurusu için alel acele Yeni Bakış gazetesi adına  İstanbul’a gittiğini belirten Haber Müdürü Remzi Samar, yaşananları şu şekilde özetledi;

“Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Ali Bizden ile basın ofisine giderek görüştüm. KKTC vatandaşı olmadığım içi Türkiye üzerinden başvuruda bulunmam gerektiğini söyledi. Alel acele İstanbul’a vize başvurusunda bulunmaya gittim. Giderken zaman sorunu olduğu için İsviçre’de görevlendirileceğimize ilişkin Birleşmiş Milletler ya da İsviçre makamlarından bir belgenin mevcut olmadığı söylendi. Direk İsviçre Konsolosluğu’na gittim ancak hangi sıfatla buradasın diye sorsalar yazılı hiçbir belge vs mevcut değil. Bir şekilde mail adreslerine ulaştım ve durumu anlattım. Cuma günü için sabah 08.30’da randevu alıp görüştüm. Öğlen 12.30’da sonucu almaya gittiğimde olumsuz yanıt verildiği, BM tarafından İsviçre heyetine isimlerin hala bildirilmemiş olduğu dolayısıyla vize başvurusunun olumsuz olduğu tarafıma bildirildi.

“Ne somut bir belge ne de konsolosluğa NOTA gönderilmemiş”

Perşeme günü Cumhurbaşkanı Basın Danışmanı Ali Bizden’e istenilen belgeleri gönderdiğimde kontrol edeceği cevabını verdi. Sonraki gün yani son gün olan dün İsviçre Konsolosluğu’nun kapanmasına yarım saat kala Ali Bizden’i aradığımda KKTC’den gidecek olan bazı gazetecilerin belgelerin BM tarafından Cenevre’ye ulaştırılmadığı ancak hızla iletilmeye çalışıldığını söyledi. Daha sonra gönderdiğim belgelerin google drive’den gönderildiğini bu nedenle BM yetilileri tarafından açılamadığı için geç kalındığını belgeleri tekrar göndermem gerektiğini ifade etti. Belgeler karşıdakinin görebileceği şekilde ayarlanmıştı. Hadi bunu geçtim Ali Bizden bu belgeleri hiç mi kontrol etmedi de o anda uyarıda bulunmadı. Bu şekilde direk gönderdi. Akıl almıyor.

Neyse Ali Bizden’i tekrar aradığımda İsviçre makamlarından ya da BM’den bir mail gönderilmesi gerektiğini bu durumda vizenin tekrar değerlendirilebileceğini ilettim. İsviçre makamlarının ya da BM’nin bize verebileceği bir yazı vs olmadığını ancak BM’den bana mail gelmesi için uğraş vereceğini kayetti.  Bu esnada ben hemen belgeleri  Birleşmiş Milletler Kıbrıs Basın Bürosu çalışanı Cem Çiçek‘tn alternatif mail adresini alıp belgeleri gönderdim. Ancak Cem bey de zamanın dolduğunu belirterek zaten görevlendirme yazısının Türkçe olduğunu buna vakit olmadığını belirterek, artık çok geç olduğunu ve olumsuz sonuçlanacağını söyledi. Kaldı ki Cumhurbaşkanlığı ofisi tarafından verilen el yazısı belgede, yazının İngilizce ya da hangi dilde olduğu belirtilmemişti bile. Sorun dil değil çünkü İsviçre Konsolosluğu Türkçe yazı kabul etti.

 

“Belgeleri kontrol etmeden mi gönderiyorsunuz?”

Keşke daha önce kontrol edilip söylenseydi ona göre düzeltip hareket ederdik son 5 dakika bu söylenir mi?”  dediğimde Cem bey de tepki göstererek hatanın bizde olduğunu savundu. Şimdi sorum şu; Yani bu kadar önemli bir konuda siz bu belgeleri kontrol etmeden mi BM’ye gönderdiniz. Hadi biz hata yaptık diyelim. Siz neden uyarıda bulunmadınız ve doğru olanın yapılması için yönlendirmede bulunmadınız. Son 5 dakikada mı açıp bakma zahmetinde bulundunuz. İsviçre’de rezerve edilen otel ücreti tamamen bizden tahsil edildi, diğer masrafları geçtik. İki gündür o kadar uğraş boşa gitti.

 

“Viber grubundan bile haber vermeden çıkartmış”

Üstüne birde Ali Bizden hiç ne yaptın, geç kaldık ya da zaman yetmedi artık sağlık olsun diyeceğine arayıp sormadı bile… Bir de viber grubundan hiç haber vermeden çıkarmış beni… Şaka olsa inanası gelmez insanın. Toplasanız 10-15 kişi var ya da yok. Bunu bile organize edemeyeceklerse yarın çözüm sonrasında bir ordu basın mensubunu nasıl idare edecekler. Sadece ayıp ettiler. 15’e yakın ülkeye gittim. Hiç bir vize başvurusu için kendim uğraşmadım. Uğraştığımda da her şeyi profesyonelce sağladılar. Ayıp ettiler başka bir şey değil.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam