DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053986-0,97%

Verilen Sözler Koltuğa Oturana Kadar

ABONE OL
25 Mart 2015 09:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Başkent Lefkoşa ve çevresindeki yollardaki kazı ve tamirat çalışmaları vatandaşı canından bezdirdi. Sıkıntılarını Yeni Bakış’a aktaran vatandaşlar, Bakan Taçoy ve LTB Başkanı Harmancı’nın seçim kampanyalarını bir kenara bırakıp biraz da altyapıyla ilgilenmelerini talep etti

Vatandaşlar, “Avrupa’da bir yol döküldükten sonra 5 yıl olağanüstü bir şey olmazsa o yola dokunulmaz ancak bizde bir gün döküp ertesi gün söküyorlar” dedi.

Vatandaşlar, “Bugüne kadar gelen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlarının söyledikleri nasıl havada kaldıysa Taçoy’un da söyledikleri havada kalacak. Yani bir şey olacağı yok. Koltuğa oturana kadar bir yığın söz verirler ancak oraya oturunca bu sözler hep unutulur” şeklinde konuştu

 

 

Vatandaş ne dedi?

 Lütfiye Doğan:

“Yollar artık düzelmeli, böyle şeylerle karşılaşmamak istiyorum. Arabalarımızın alt düzeni diye bir şeyi kalmadı, lastiklerimiz parçalandı. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Belediye ve Karayolları bu rezalete artık bir son versin.”

Meryem Yatar:

“Yollardaki araç sayısı zaten çok buna bir de çukurlar, delikler gibi altyapı eksiklikleri eklenince maalesef ülkede can yakan trafik kazaları yaşanıyor. Bakanlık ve diğer sorumlular bu işe el atsın.”

Mehmet Şanlı Er:

“Sürekli kazılan ve sonuçlandırılmayan işler kazalara davetiye çıkarıyor. Dünyanın her yerinde altyapı çalışmaları nedeniyle yollar kazılıyor ancak bu bölgeler bizde olduğu gibi bırakılmak yerine kısa sürede gereken yapılıyor ve eski haline döndürülüyor. Bizde 10 günde kazılan yollar 110 günde ancak eski haline dönüştürülebiliyor. Bugüne kadar olan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlarının söyledikleri nasıl havada kaldıysa Taçoy’un da söyledikleri havada kalacak. Yani bir şey olacağı yok. Koltuğa oturana kadar bir yığın söz verirler ancak oraya oturunca bu sözler hep unutulur.”

Mehmet Kanal:

“Ülkede yol kalmadı ki bozuk olsun. Araçlarımızın alt düzenleri tamamen dağılmış durumda. Bakan Taçoy da Belediye Başkanı Harmancı da seçim derdinde, araçlarımız zaten kör-çar oldu ama bu ülkede astım hastaları var bu insanlara yazık değil mi? Bu ülkede artık insana saygı diye bir şey kalmadı tozun toprağın, lağımın çukurun içinde yol bulup evimize işimize gitmek zorunda kalıyoruz. YDÜ Kavşağı’nda tam bir komedi yaşanıyor. Türkiye’den gelecek Su Projesi’nde, ilgili şirket borularını döşemek için bölgeyi kazdı. İşini bitirince de kapattı ancak, yolun uzantısı tam bir felaket, yolun içinde çukurlar, sökülüp de çevreye savrulmuş kaldırım taşları, Allah göstermesin burada ölümlü bir kaza olsa bunun hesabını kim verecek?”

 

Ahmet Bardak:

“Yolların durumu ortada ancak ne Bakan ne de Belediye Başkanı bu durumdan rahatsız oluyor. Lefkoşa’da altyapı diye bir şey kalmadı, her yağmurdan sonra kenti sular basıyor. Avrupa Birliği’ne uyum diyoruz ancak ne Avrupa’daki kentler ile bizim yollarımız oraların köyleriyle bile yarışamaz. Bakan çıkıp çevre yolundan söz eder ne çevre yolu siz önce normal yolları düzeltin.”

 

Mustafa Akyıl:

“Ne Bakanı ne belediyesi? Herkes birilerinin ölmesini bekler harekete geçmek için. İnsanlar sürekli ölüyor ama yine de kimsenin kılını kıpırdattığı yok”

 

Ahmet Sivri:

“Avrupa standartlarını yakalamak için 40 fırın ekmeğe ihtiyacımız var. Avrupa’da yollar bir kez dökülür eve 5 yıl boyunca vatandaşın trafikte güvenli bir şekilde yol alması sağlanır. Bakan Taçoy’a sormak istiyorum Avrupa bu işin çaresini bulmuşken bize niye böyle davranıyorlar. Yol dökecekseniz iyice araştırın ve bir defa dökün yıllarca gitsin, yok bir gün döküp ertesi gün söküyorsunuz”.

Ayhan İpek:

“Ne belediyesi ne bakanı, hiçbir şey yapıldığı yok.  Bir vatandaş olarak dileğim ciddi kazalar olmadan önlem alınması! Trafiğe her yıl verdiğimiz kurbanlara yazık.”

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam