DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20500200,38%
Vatandaştan, Nureddin Nebati’ye tepki

Vatandaştan, Nureddin Nebati’ye tepki

Vatandaştan, Nureddin Nebati’ye tepki - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Koyun eti ucuz ama kokuyor diye yemiyorlar” sözlerine vatandaşlar tepki gösterdi.

ABONE OL
7 Nisan 2023 14:55
Vatandaştan, Nureddin Nebati’ye tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Vatandaştan, Nureddin Nebati’ye tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin tartışma yaratan “Koyun eti ucuz ama kokuyor diye yemiyorlar” sözleri üzerine SÖZCÜ muhabiri Türkiye’nin en fazla koyun varlığına sahip 2’nci şehri olan Konya’da vatandaşlara mikrofon uzattı ve Bakan Nureddin Nebati’nin “Koyun eti ucuz ama kokuyor diye yemiyorlar” sözlerini sordu.

Vatandaşların verdiği cevaplar şu şekilde oldu:

“BEN ET BULUP YİYEMİYORUM, KİM YİYORSA BİLEMİYORUM”

Fatma Çetin: “Sizce vatandaş koyun etini buluyor mu da kokuyor diye şey yapalım. Keşke koyun etini bulsak da yesek. Bence talihsiz bir açıklama. Ayrıca milleti açlığa sürüklüyorlar. Bu şekilde açlığa doğru gidiyoruz. Bu gidişle sonumuz hiç iyi değil. Ben Cihanbeyli’deyim o kadar koyun olduğu halde koyun etini bile bulamıyorlar. Vatandaş orada hayvancılık yapıyor, onu mu kesip yesin. Ben köpeğim için bayat ekmek bile alamıyorum, eti nasıl alacağım? İkiz çocuklarımın ikisi de asker ve onlar bakamıyorum. Ben devlet memuru olarak bakamıyorum, bırakın normal vatandaşı. Ben et bulup yiyemiyorum, kim bulup yiyorsa bilemiyorum.”

Fatma Çetin

“ÇOK ABSÜRT BİR YORUM”

Bayram Tan: Doğru bir yorum bulmuyorum. Bu millet yıllardan beri koyun etini yiyor ve hiç de öyle bir sorun yaşamadı. O bir mazeret olamaz yani. ‘Koyun eti kokuyor, almıyorlar’ demek çok absürt bir yorum.”

Bayram Tan

 “1 KİLO KIYMAYI 15 GÜN YİYORUZ”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Ben koyun etini bulsam dana etine tercih ederim. Kuzu etini yumuşak yumuşak yersin, hazmı kolay olur. Bir de fiyatı da hesaplıysa Bakan çok güzel söylemiş. Her şey kokuyor, biz de kokuyoruz, dünyada kokmayan ne var? Eti pahalı, alamıyoruz. Ben emekliyim cebi yakıyor. Bir kilo eti bir öğünde yerim ama bir kilo kıyma alıyoruz 15 gün yiyoruz. Bakana selam söyleyin, ete bir çare bulsun.”

“PAHALI OLDUĞU İÇİN ALAMIYORUM”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Ben koyun etini severim, kokmaz. Keşke fiyatını düşürseler de alsak. Pahalı olduğu için et almıyorum. Etin kilosu 300 küsur lira, ben nasıl alıyım? Asla alamıyorum. Bir tek et değil, her şey pahalı, markete gidemiyoruz.”

“LEZZETLİ AMA UCUZ DEĞİL”

İsmini vermek istemeyen: “Aylıklı biri olarak et alamıyoruz. Anca aydan aya… Hayat pahalı. Koyun eti aslında lezzetli olur ama bazı kişilere ağır gelebilir ama fiyatı ucuz değil. Hangisi ucuz ki hiçbir şey ucuz değil. Ama yine de şükür halimize, Allah devletimize zeval vermesin. İnşallah Cumhurbaşkanımız kazanır.”

“EMEKLİYİM, ET ALAMIYORUM”

Latif Deveci: “Koyun eti niye koksun ki… Fiyatı da ucuz değil.  Bugün bir koyun 6-7 bin lira. Ben şu an emekliyim, et alamıyorum. Ayda yılda bir alabilirsek alıyoruz. Ben ayrıca bir üreticiyim. Yüz baş ineğim vardı bitirdim. Maliyetleri karşılayamadığımız, üretimde destek olmadığı için ahırım boş şu an.”

Latif Deveci

“DOĞRUYU KONUŞMAK LAZIM”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Hangisi gelirse gelsin, evvela adalet olması lazım. Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Bir asgari ücretli ile milletvekilinin maaşları arasındaki farka bir baksın. Hangisi olursa olsun, bu para bize fazla diyorlar mı? Bunu da demiyorlar. Vatandaş olarak benim diyeceğim bu, doğruyu konuşmak lazım.”

“KOKMASIYLA ALAKASI YOK”

Hüseyin Altıner: “Kokmasıyla alakası yok, kuzu eti başkadır… İsteyen sığır eti alır isteyen kuzu eti alır gönül rahatlığıyla yer. Yalnız besicilerin son 1-2 yıldır çok zor durumda olduklarını biliyoruz. Fiyatlar da oturduğu için alma gücü güçleşti ama yine de herkes alabiliyor.”

“PAHALILIK HÜKÜMETİN  ELİNDE DEĞİL”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Et fiyatı pahalı olabilir de bu pahalılık hükümetin elinde olan bir şey değil. Bugün Ukrayna-Rusya’yla savaşıyor. Petrol pahalandı o da bize vurdu. Bir tek bize değil diğer ülkelere de vurdu. Bunu hükümete bağlamaya gerek yok, hükümetin elinden gelse bedava yedirecek. Bu hükümet bizim vergilerimizle besleniyor. Hükümetin işi bir tane içecek yiyecek değil, dünyada yapılan işlere bakın, bunlar kolay mı? Biz zamanı geliyor kendi ailemizi idare edemiyoruz”

 

Nureddin Nebati: Ekonomi iyi, EYT mi?İlginizi ÇekebilirNureddin Nebati: Ekonomi iyi, EYT mi?

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam