DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2155537-0,53%

Vatandaş Güvensiz Yaşıyor

ABONE OL
31 Ekim 2017 09:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Vatandaş ülkedeki hiçbir kuruma güvenmiyor. Yeni Bakış dün halkın nabzını tuttu ve “ülkede en çok hangi kuruma güveniyorsunuz?” diye vatandaşa soru yöneltti.

Sokaktaki insan, ülkede yaşanan yolsuzluğu, adaletsizliği, peşkeşi ve torpili örnek göstererek, güvenilecek bir mercinin kalmadığını belirtti.

“Bu sorunlar bu kadar yıldır aşılmadı, bundan sonra da aşılmaz” diyen vatandaş, “Bir trafik kazası meydana geliyor, bir kişi hayatını kaybediyor, bir hafta gündemden düşmüyor, ancak sonra unutulup gidiyor. Birçok soruna çözüm bulunacağını üç günde gündemden düşüyor, unutuluyor.  O nedenle hiçbir kuruma güvenimiz yoktur” diye konuştu.

 “Kıbrıslıyım demeye utanıyorum” diyen vatandaş,  “Adamın cebinde parası yok, ne olduğu, ne iş yaptığı belli değil, bunun içine giriyor. Ülkeye sağladığı bir yarar yok. Bir süre sonra bakıyorsunuz vatandaş olmuş. Ne yapmaya çalıştığı belli olmayan bir hükümet tarafından yönetiliyoruz”  şeklinde konuştu

 

Deniz ABİDİN/Özlem ÇİMENDAL

Vatandaş ülkedeki hiçbir kuruma güvenmiyor. Yeni Bakış dün halkın nabzını tuttu ve “ülkede en çok hangi kuruma güveniyorsunuz?” diye vatandaşa soru yöneltti. Vatandaş, ülkede yaşanan yolsuzluğu, adaletsizliği, peşkeşi ve torpili örnek göstererek, güvenilecek bir mercinin olmadığını belirtti.

Vatandaş ne dedi?

Mert Keser: Hırsızlar,

“tecavüzcüler bizim vergilerimizle besleniyor”

“Ülkede güvendiğimiz hiçbir merci yok. Haberleri her gün takip ediyoruz. Yalan, peşkeş, dolandırıcılık hakim. Bir trafik kazası meydana geliyor, bir kişi hayatını kaybediyor, bir hafta gündemden düşmüyor, ancak sonra unutulup gidiyor. O nedenle hiçbir kuruma güvenimiz tam değildir. Bu ülkedeki hırsızlar, tecavüzcüler bizim vergilerimizle besleniyor. Cezaevinde yer kalmadı. Yeni cezaevi yapılsa da bir süre sonra o da yetmeyecek”

Nazife Uysal:

Haksızlık ve adaletsizlik hakim”

“Hiçbir kurma güvenimiz yok. Ülkenin her kesiminde haksızlık ve adaletsizlik var. Torpil ise aldı başını gidiyor. Ben 1975 yılından beri bu ülkede yaşıyorum. Kaç yıl geçti bir değişiklik yok. 1975’te bu ülke nasılsa adaletsizlikte yine aynı yerdedir. Ne değişen bir şey var ne de gelişen”

Hakan Esengil:

“Ülkenin polisi bile alacak vereceğe bakıyor”

“Hiçbir kuruma güvenmiyorum. Ülkenin polisi bile alacak vereceğe bakıyor. Adaletsizlik aldı başını gidiyor. Her gün bir olumsuzluk yaşıyoruz. Trafikte, sokakta, eğitimde, sağlıkta…O nedenle hiçbir merci vatandaşa güven vermiyor”

Erol Miralay:

“Ülke torpil ülkesi olup çıktı”

“Ülkede hiçbir şeye güven kalmadı. Herkes ahbap işi yapmayı sürdürüyor. Bu sorunlar bu kadar yıldır aşılmadı, bundan sonra da aşılmaz. Bu ülkede mademki herkes çocuğunu devlet işine koydurmayı ister bu sorunlar çözülmez. Ülke torpil ülkesi olup çıktı. Seçim olacakmış.  Gelen de aynı giden de aynı. Tüm bunlar yaşanırken bu vatandaş nasıl güvensin?”

Hasan Karabaşak:

“Güvendiğim tek merci Türkiye Cumhuriyeti’dir”

“Ülkede hiçbir kurumu hiçbir merciye güven kalmadı. Bu ülkenin politikacılarının bir şey yapacağı yok. Üretilen bir politika yok. Türkiye ne derse onu yapma durumu var. O nedenle güvendiğim tek merci Türkiye Cumhuriyeti’dir”

Ali Seyan:

“Kıbrıslıyım demeye ben utanıyorum”

“Hiçbir şeye güvenmiyoruz. Bu ülkede hiçbir şeyin de düzeleceği yok. Adamın cebinde parası yok, ne olduğu ne iş yaptığı belli değil, bunun içine giriyor. Ülkeye sağladığı bir yarar yok. Başıboş bir hükümet var. Seçimden sonra halk doğru karar verirse değişim olacağına inanıyorum. Artık burada bizi öyle bir hale getirdiler ki Kıbrıslıyım demeye ben utanıyorum”

Cuma Baltar:

“Kime nereye güveneceğimizi şaşırdık”

“Kime nereye güveneceğimizi şaşırdık. Dolandırıcılık, hırsızlık, rüşvet, cinayet, soygun ne varsa bu ülkede var. Vatandaş nasıl güven içinde yaşasın. Ülke politikası güven vermiyor, cebinde onluk yok, bunun içine geliyor. Bir süre sonra da oy uğruna vatandaş yapılıyor”

Erkan Urkan:

“Birçok üründe ilaç kalıntısına rastlanıyor”

“Hiçbir merciye güvenmiyorum. Herkes yolsuzluk, rüşvet peşinde. Politikacılardan tutun da her yer böyle olmuş. Torpil hakim. En önemlisi de vatandaş sağlığa inanmıyor. Ne yediğimizi ne içtiğimizi bile bilmiyoruz. Gıda güvenliğimiz yok. Her gün görüyoruz, duyuyoruz birçok üründe ilaç kalıntısına rastlanıyor. Şimdi de nar da çıkmış”

Mahmut Yağmur:

“Bu ülkeden bir beklentimiz kalmadı”

“Hiçbir kuruma güvenmiyorum. Her kurum gözümde güvenini yitirdi. Nereye baksak yalancı, düzenbaz, üç kağıtçı. Bu ülkede en basiti trafiği yoğun hale getiren devlet memurlarıdır. Hangi ülkede devlet memuru saat 9’da işe gider? Bizde gidiyorlar. Bu ülkeden bir beklentimiz maalesef kalmadı”

Erdoğan Çalışkan:

“Herkes koltuğuna bakar”

“Hiç kimseye hiçbir merciye güvenim yok. Geçenlerde bir devlet kurumuna gittim. Saat 8’de gitmeme rağmen işim 10’da bitti. Devlet kurumları bu ülkede bu şekilde işliyor. Seçim zamanı geldiğinde kapılarımızı çalarlar. Ancak seçim bittiğinde bizi tanıyan yok. Herkes koltuğuna bakar. Bizi kandırmaya çalışırlar ancak kandıramazlar. Halk her şeyi çok iyi biliyor. Güvendiğim tek şey ambulanstır. Bunun dışında bu ülkede elektrik kurumuna gidip fatura ödemek bile işkencedir. Evlenip çocuk yapmak bile artık zengin işi oldu. Bir çocuğun geçimini sağlamak çok zor”

Derya Aydoğan:

Hiçbir kurumdan memnun değilim”

“Hiçbir konudan hiçbir kurumdan memnun değilim. Özellikle devlet kurumlarına vatandaşın hiç güveni kalmadı. Bugüne kadar neredeyse bütün kurumlarla işim oldu, ancak çok zor işimi halledebildim. Bir tek gitmediğim devlet kurumu harita dairesidir”

Doğa Bağlarbaşı:

“Kurumlardan ziyade sistem sorunumuz var”

“Hiçbir şekilde bu ülkeden memnun değiliz. Polis, yargı da dahil olmak üzere güvenimiz yok. Aslında ülkenin esas problemi sistemdir. Kurumlardan ziyade sistem sorunumuz var. İnsanlar değişse bile sistem aynı kalınca bir gelişim olması çok zor. Bir seçime gidiliyor. En iyisi gelse bile bir değişim görmüyorum. Sistem gelen herkesi bozuyor”

Baki Dilekçi:

“Kurumlara güvenmek zorundayız”

“Kişiler gelip geçicidir. Kalıcı olan kurumlardır. O nedenle ben devlete güveniyorum. Kurumlara da güveniyorum. Güvenmek zorundayız”

Mehmet Bulduk:

“Tek güvendiğim kurum yargıdır”

“Bu ülkede tek güvendiğim kurum yargıdır. Siyasilere güvenimiz kalmadı. Gelen de aynı giden de. Polise güvenim yok. Polis içişlerine bağlı değil. Güvenebileceğimiz tek merci kaldı, o da yargı”

Mahmut Kapıcı:

“En güvensiz Meclis”

“En güvendiğim merci askerdir. En güvensiz gelen ise Meclis. Türkiye’de en kötüsünde bile yine bir icraat görüyoruz. Bir baraj, bir yol yapılıyor. Bizde hiçbir icraat yok. Kötünün iyisi diye bir şey var, ancak bizde o da yok”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam