DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050436-1,18%
“Vatandaş Afrika’da, yöneticiler Fransa’da gibi yaşıyor”

“Vatandaş Afrika’da, yöneticiler Fransa’da gibi yaşıyor”

“Vatandaş Afrika’da, yöneticiler Fransa’da gibi yaşıyor” - Vatandaşın Afrika ülkelerindeki gibi yaşadığını belirten CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yöneticilerin ise lüks içinde, Fransa’da yaşıyor gibi hayatları olduğunu söyledi.

ABONE OL
30 Mart 2023 11:45
“Vatandaş Afrika’da, yöneticiler Fransa’da gibi yaşıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

“Vatandaş Afrika’da, yöneticiler Fransa’da gibi yaşıyor”

Halkın ekonomik sorunların giderilmesi önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, vatandaş ile ülkeyi yönetenlerin durumunu anlatırken Afrika-Fransa benzetmesi yaptı. Bulut, şunları söyledi:

SİSTEMDE KİMSENİN SORUMLULUĞU YOK

Birinci yapılması gereken, bu iktidarın bugünkü sistemiyle birlikte gitmesi. Bu iktidar iktidarda olduğu müddetçe, kaldığı müddetçe bu ekonomik sorunları çözme şansımız yok. Birincisi, bu sistem işlemiyor, kaos getiriyor, siyasi buhranlara açık bir sistem. İkincisi de yöneticiler. Yöneticilere baktığınızda, görevleri var ama sorumlulukları yok. Tüm bakanların sorumluluklarına baktığınızda, bir gram sorumluluğu yok. Hatta, yolsuzluk yapmışsan bile sorumluluğun yok, hiçbir şey olmuyor.

KOLOMB’UN YUMURTASINI MI BULDUNUZ?

Meselenin özü enflasyonu durdurmaktır. Enflasyon bu hâlde olduğu müddetçe de gelir adaletsizliği artmaya devam edecek, fakirler daha fakir, zenginler daha zengin olacak, hele hele saray şürekâsının içindeyseniz zenginliğiniz katbekat artar. Rahmetli Demirel’in bu enflasyona ilişkin söylediği bir şey var. İşte, birileri diyor ki: ‘Bu enflasyonda biz vatandaşı ezdirmeyiz’ Bugünkü iktidar gibi. Demirel de demiş ki: ‘Kristof Kolomb’un yumurtasını mı buldunuz kardeşim? Bu enflasyonu durdurmadığınız müddetçe bu yoksulluk bitmez.

HERMES ÇANTALARINA BAKTIĞINIZDA…

Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımıza gelir/giderleri açısından bakıldığında Afrika’da yaşayan ülkelerdeki vatandaş gibi Türk vatandaşı. Ancak saray ve şürekasına baktığınızda, altındaki Mercedeslerine, Audilerine baktığınızda sanki Almanya’da yaşıyor ya da çantalarına baktığınızda, Hermes çantalarına baktığınızda Fransa’daki gibi yaşıyor. Türkiye, saraylarla, uçan saray, yazlık saraylarla itibar kazanmaz, vatandaşın mutluluğuyla itibar kazanır.

Hayvancılığın başkenti Erzurum'da ucuz et kuyruğu: Çocuklarımız yesin diye...İlginizi ÇekebilirHayvancılığın başkenti Erzurum'da ucuz et kuyruğu: Çocuklarımız yesin diye…Tabela uyanıklığı, ucuz ete takıldıİlginizi ÇekebilirTabela uyanıklığı, ucuz ete takıldı

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam