DOLAR 32,3805 -0.13%
EURO 34,7149 -0.28%
GBP 40,6005 -0.58%
ALTIN 2.401,31-1,37
BITCOIN 1983582-1,13%
Üstel ara seçim adayı için konuştu: Ali Başman UBP’nin teklifini kabul etti

Üstel ara seçim adayı için konuştu: Ali Başman UBP’nin teklifini kabul etti

ABONE OL
22 Nisan 2023 22:15
Üstel ara seçim adayı için konuştu: Ali Başman UBP’nin teklifini kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Eşi Zerrin Üstel ile ilçe merkezlerine bayram ziyareti gerçekleştiren Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, milletvekilliği ara seçimi konusunda açıklamalarda bulundu.

Gazimağusa’da konuşan Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nden bir milletvekilinin ayrıldığını ve Anayasa gereği haziran ayında bir milletvekili için seçime gidileceğini anımsatarak, seçimin 25 Haziran da gerçekleşeceğini söyledi.

60 günlük seçim yasağı süresinin kısaltılması için yasa çıkarılması yönünde çalışma başlatılacağını söyleyen Üstel, ardından da ara seçim için start verileceğini kaydetti.

Ünal Üstel, Girne’de ise önümüzdeki çarşamba günü, UBP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ara seçim ve aday belirleme konusunun ele alınacağını dile getirdi.

Üstel, Merkezi Yönetim Kurulu’na 1 aday önereceklerini söyledi.

UBP lideri Üstel, şu ana kadar bu konuda hiçbir sıkıntı olmadığını, deneyimli iş insanı UBP'li Ali Başman’ın önerilerine "Evet" dediğini kaydetti.

Ünal Üstel, “Bunu yetkili organlarla toplantı yaptıktan sonra, yetkili organlardan da bu kararı çıkarıp kamuoyuyla paylaşacağız.” diye konuştu.


Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, Girne'de açıklamalarda bulundu.

ALİ BAŞMAN KİMDİR?

1969 yılında Lefkoşa’da doğdu. Lefkoşa Türk Maarif Koleji' nde öğrenim gördüğü esnada gerekli sınavları başarı ile tamamlayarak, Lise 2’de Ada’dan ayrılarak, yüksek öğrenim için İngiltere’ye gitti. York Sixth Form College’de iki yıl eğitim alarak A-Level sınavlarını tamamlayıp, Londra Guildhall Faculty of Business Üniversitesi’nde İşletme ve Ekonomi Eğitimi aldı. 1992 yılında Kıbrıs’a döndü ve Başman Kardeşler Ltd.’de aktif olarak görev almaya başladı. Aralık 1993 – Eylül 1995 yılları arasında vatani görevini Asteğmen olarak ifa ederken, akşamları şirkette çalışmalarına devam etti.

Girişimci yapısıyla şirketi yeni pazarlara açan Ali Başman, Başman Tekstil bölümünün yanı sıra, Nike Fitness’in ve Tüm Grubun Muhasebe Departmanı'nın yönetimini yürütmektedir. Ayrıca, Başman Group of Companies’in iştirakı olan Grand Pasha Hotel & Casino’nun da şirket bacağındaki yönetimini üstlenmiştir.

1999 yılında Ece Hanım ile hayatını birleştiren Ali Başman’ın, iki kızı ve bir oğlu bulunmaktadır.

Şirketteki görevlerine ek olarak Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesidir. Ayrıca Lefkoşa’nın köklü kulüplerinden Küçük Kaymaklı Spor Kulübü'nün 1999-2001 ve 2010-2016 yılları arasındaki başkanlık görevini yapmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam