DOLAR 45,3657 0.27%
EURO 53,4521 0.42%
ALTIN 6.875,480,88
BITCOIN 36218270.25598%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Umman Körfezi’nde sıcak saatler! ABD’den 2 İran gemisine saldırı

Umman Körfezi’nde sıcak saatler! ABD’den 2 İran gemisine saldırı

ABONE OL
8 Mayıs 2026 18:46
Umman Körfezi’nde sıcak saatler! ABD’den 2 İran gemisine saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İran ile ABD arasında barış pazarlıkları sürerken Umman Körfezi’nden çatışma haberleri geldi. ABD’den yapılan açıklamada, İran bayraklı 2 gemiye müdahale edildiği ve geçişlerinin engellendiği belirtildi. İran ise Hürmüz Boğazı’nda ABD güçleriyle aralıklı çatışmalar yaşandığını bildirdi.

İran basını, İran Silahlı Kuvvetleri ile ABD güçleri arasında son saatlerde Hürmüz Boğazı’nda aralıklarla çatışmalar yaşandığını bildirdi.

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’nın haberinde, “Son bir saattir, Hürmüz Boğazı’nda İran Silahlı Kuvvetleri ile Amerikan gemileri arasında dağınık çatışmalar yaşanıyor.” ifadelerine yer verildi.

ABD’nin dün İran’a ait bir petrol tankerine saldırısının ardından İran donanması, ABD’nin bölgedeki savaş gemilerini füze ve kamikaze insansız hava araçlarıyla hedef almıştı. ABD güçleri de bunun ardından İran’ın güneyindeki kıyı şeridinde bazı bölgelere saldırmıştı.

DÜN YAŞANAN SALDIRIDA CAN KAYBI

İran, ABD’nin sivil hedeflere saldırdığını ve sivil bir tekneye saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. Saldırı sonucunda da 4 kişinin kaybolduğu ifade edilmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise İran’ın Hürmüz Boğazı’ndan geçen ABD donanma unsurlarına “herhangi bir tahrik olmadan” saldırılar düzenlediğini ve bu saldırılara “savunma amaçlı” karşılık verdiklerini iddia etmişti.

İran, daha sonra “bölgesel koşulları kötüye kullanarak İran’ın petrol ihracatına zarar vermeye çalışan” yabancı bir petrol tankerine müdahale ederek, el koyduğunu bildirmişti.

ABD 2 GEMİYE DAHA SALDIRDI

CENTCOM, Umman Körfezi’ndeki İran limanlarına yönelen 2 gemiye saldırı düzenlediklerini açıkladı.

 

yenibakış gazetesi-kktc son dakika

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle