DOLAR 32,3651 0.14%
EURO 35,0093 -0.23%
GBP 40,9947 0.21%
ALTIN 2.324,990,25
BITCOIN 22932482,15%
Ümit Özdağ: Seçimde ‘mavi boya’ uygulaması istiyoruz

Ümit Özdağ: Seçimde ‘mavi boya’ uygulaması istiyoruz

Ümit Özdağ: Seçimde ‘mavi boya’ uygulaması istiyoruz - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Zafer Partisi olarak seçimlerde, bir süre önce kaldırılan 'mavi boya' uygulamasının devreye sokulmasını istiyoruz. Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığımız çağrıya, 'Bunun için yasa gerekir' cevabı geldi. YSK'nın görevi, seçim güvenliğini sağlamak. Bu konuda yasaya gerek kalmadan da bir düzenleme yapılabilir' dedi.

ABONE OL
10 Mart 2023 15:50
Ümit Özdağ: Seçimde ‘mavi boya’ uygulaması istiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ümit Özdağ: Seçimde ‘mavi boya’ uygulaması istiyoruz

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ ve çok sayıda partili, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde ‘parmak boyası’ kullanılması için YSK’nın önünde açıklama yaptı.

Özdağ, seçim güvenliğini tehdit eden önemli gelişmeler yaşandığını söyleyerek, “Bu gelişmelerin başında sayıları ne kadar olduğu belli olmayan ama 1 milyonu aşacağı tahmin edilen ithal seçmen geliyor. Türkiye’de geçici sığınmacı iken vatandaşlık alan Suriyeliler, vatandaşlık verilen Kuveytliler, Libyalılar, Mısırlılar var. Bunların sayılarıyla ilgili en son yapmış olduğumuz çalışmada 500 bini çoktan aştıkları görülüyordu” dedi.

UYGULAMA DEVREYE SOKULSUN

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaşanan nüfus hareketliliğinin de seçim güvenliğine eklendiğini ifade eden Özdağ, “Birçok insan seçmen oldukları yerden uzaklaşmak zorunda kaldılar. Onlar oradan uzaklaşmak zorunda kaldılar ama seçim kütüklerinde durumun nasıl geliştiğiyle ilgili ortaya konulan net bir durum yok. Bu da seçim güvenliğini tehdit edecek girişimlere neden olabilir. Bundan dolayı Zafer Partisi olarak seçimlerde, bir süre önce kaldırılan mavi boya uygulamasının devreye sokulmasını istiyoruz” diye konuştu.

HER GÜN BURADAYIZ

Mavi boya uygulamasının seçimlerde kullanılması için YSK’ya yaptıkları çağrıya, ‘Bunun için yasa gerekir’ cevabı geldiğini söyleyen Özdağ, “Aslında YSK’nın görevi seçim güvenliğini sağlamak. Bu konuda yasaya gerek kalmadan da bir düzenleme yapılabilir. Biz, mavi boya tekrar seçimlerde kullanılana kadar ve ithal seçmenle ilgili gerçek sayılar açıklanana kadar her gün buradayız. Bugün Zafer Partisi olarak, yarından sonra da ittifak üyelerinin katılımıyla burada olacağız” ifadelerini kullandı. (DHA)

Seçim tarihi açıklandı: Millet İttifakı'ndan ilk açıklamaİlginizi ÇekebilirSeçim tarihi açıklandı: Millet İttifakı'ndan ilk açıklama

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam