

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak görüşme için özel uçakla İstanbul’a geldi.
Zelenski sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Önemli toplantıların yapılacağı İstanbul’a vardık. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kapsamlı görüşmeler planlandı. Hem Avrupa’da hem de Orta Doğu’da hayatların gerçek anlamda korunmasını sağlamak, istikrarı artırmak ve güvenliği garanti altına almak amacıyla ortaklığımızı güçlendirmek için çalışıyoruz. Ortak çabalar her zaman en iyi sonuçları verir” ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ndeki resmi karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna lideri Zelenski, ikili görüşmeye geçti. Karşılamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul’da gerçekleştirilecek görüşmelerde, Ukrayna’yla ikili gündemimizdeki konular ile bölgesel gelişmelerin yanı sıra İstanbul Süreci başta olmak üzere ateşkesin tesisi ve kalıcı çözüme yönelik çabaların ele alınması öngörülmektedir” ifadeleri yer aldı.

Bu ziyaret Erdoğan’ın, Kiev’in Rusya ile Türkiye arasında bulunan ve birçok Avrupa ülkesine de gaz sağlayan boru hattını hedef almaya çalıştığı iddiasında bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştükten bir gün sonra gerçekleşti.

Öte yandan; Rusya lideri Putin’in talimatıyla 24 Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı şiddetli bir şekilde sahada devam ediyor. Rus ordusunun Sumi, Harkiv ve Dnipropetrovsk bölgelerine düzenlediği son saldırılarda 5 kişi öldü ve 29 kişi yaralandı.


Güncel, Son Dakika-yenibakış gazetesi-kktc son dakika