DOLAR 32,5905 0.23%
EURO 34,8181 0.42%
GBP 40,4465 0.7%
ALTIN 2.417,94-0,60
BITCOIN 21535570,33%
Üç haftada binden fazla öğrenciyle buluşma: Gözlerinizdeki pırıltıyı görebiliyorum

Üç haftada binden fazla öğrenciyle buluşma: Gözlerinizdeki pırıltıyı görebiliyorum

ABONE OL
24 Mart 2023 10:40
Üç haftada binden fazla öğrenciyle buluşma: Gözlerinizdeki pırıltıyı görebiliyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

3 Mart tarihinden itibaren ülkede eğitim veren özel ve kamuya ait lise, meslek lisesi ve kolejleri ziyaret ederek gençlerle sohbet toplantıları düzenleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yoğun tempo içerisinde üç haftada 4 ilçedeki 12 eğitim kurumunda 1000’den fazla öğrenci ile bir araya geldi.

Tatar'ın son durağı ise çarşamba günü Lefkoşa Türk Lisesi (LTL) ve Levent Koleji, perşembe günü de English School of Kyrenia (ESK) ve Girne Amerikan Koleji (GAC) oldu.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Levent Koleji ziyaretinde, okulda gerçekleştirilen Kıbrıs Günü etkinliğine de katılan Cumhurbaşkanı Tatar, ardından düzenlenen sohbet toplantısında öğrencilere seslenerek, sorularına cevap verdi.

Öğrencilerle yaptığı söyleşide, KKTC Cumhurbaşkanı olarak öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Ersin Tatar, iletişim çağında teknolojik gelişmelere ve bilgi erişimine ayak uydurmanın önemini anlattı, kendi profesyonel ve akademik hayatından da örnekler vererek, gençlerle deneyimlerini paylaştı ve tavsiyelerde bulundu.

Tatar, Lefkoşa Türk Lisesi’nde ise, öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbette LTL gibi tarihi geçmişi olan bir eğitim kurumunda bulunmanın büyük şans olduğunu dile getirdi.

“Gözlerinizdeki pırıltıyı görebiliyorum. Geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaktasınız.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin gençler sayesinde gelecekte çok daha iyi noktaya getirilebileceğine inanç belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere olan güvenini yineledi.

ESK VE GAC ÖĞRENCİLERİ İLE SOHBET TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

English School of Kyrenia (ESK) ziyaretinde öğrencilerle gerçekleştirilen sohbette ekonomi, teknoloji, eğitim hayatı ve Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyelik çerçevesinde girişimcilik ve teknolojik yatırım olanakları hakkında öğrencilerin sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Tatar, donanımlı gençlerle gelecekte ülkenin daha iyi noktaya geleceğinin altını çizdi.

İngilizce gerçekleştirilen sohbet toplantısında, English School of Kyrenia öğrencileri, Cumhurbaşkanı Tatar’la samimi bir sohbet ortamında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Tatar, okulun farklı ülkelerden öğrencilere eğitim vermekte olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Ersin Tatar, Girne Amerikan Koleji’nde ise öğrencilerle sohbetinde, donanımlı gençler olarak ülkeye hizmet vermenin, iyi eğitim almanın, dürüstlük içinde iyi iletişim ve diyalog kurmanın önemine işaret etti.

Öğrencilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası platformlarda daha görünür olması için yapılan çalışmalar konusundaki sorularını da cevaplayan Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı’nın geçtiğimiz hafta düzenlenen Olağanüstü Zirvesi esnasındaki temasları ile ilgili bilgiler verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam