DOLAR 32,3776 0.07%
EURO 35,0423 -0.27%
GBP 40,9783 0.07%
ALTIN 2.324,660,24
BITCOIN 2270704-0,67%

Ubp’yle Tamam Gibi

ABONE OL
6 Temmuz 2015 08:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni bir koalisyon arayışlarını sürdüren Talat başkanlığındaki CTP-BG’nin küçük pürüzler dışında UBP’yle anlaştığı belirtildi.

Her iki parti yetkililerinin bugünden itibaren bir araya gelerek hükümet programı ve bakanlıkların dağılımı konusunda son noktayı koyacakları kaydedildi.

Yeni Bakış’ın elde ettiği bilgilere göre,  CTP-BG, UBP koalisyonunda Parti Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yer almayacağı ve Başbakan Yardımcılığı görevini partisi adına Tahsin Ertuğruloğlu’nun üstleneceği ifade edildi.

Bu arada, siyasi kaynaklar, Mehmet Ali Talat’ın partisinin halihazırda koalisyon ortaklığını yürüttüğü DP-UG’yle ortaklığını sürdürme yönündeki isteksizliğini ise parti Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın bir süre önce Başbakan Yardımcılığı görevini bırakmaya gerekçe olarak gösterdiği TC Yardım Heyeti’in ülke üzerindeki otoritesi ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un CTP’li yetkililerin büyük çoğunluğu tarafından istenmemesine bağlıyor.

Yeni Bakış Özel

 

Genel Başkanlığa yeniden Mehmet Ali Talat’ın gelmesinin ardından bir “Reform” hükümeti kurma çalışmaları başlatan CTP-BG’nin DP-UG ve UBP’yle gerçekleştirdiği iki görüşmenin ardından Yeni Bakış’ın dün kamuoyuna duyurduğu CTP-BG’nin 33 maddelik yol haritasına UBP’nin küçük pürüzler dışında daha sıcak baktığı savunuldu.

Ankara da sıcak

Yeni Bakış’ın siyasi kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Ankara’nın da özellikle Kıbrıs konusunda önemli gelişmelerin yaşanacağı önümüzdeki süreçte, Meclis’te çok daha güçlü bir hükümete sıcak baktığı belirtildi.

Ertuğruloğlu Başbakan Yardımcısı olacak

Yine aynı kaynakların verdiği bilgiye göre, kurulacak bir CTP-BG-UBP koalisyonunda Parti Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yer almayacağı ve Başbakan Yardımcılığı görevini partisi adına Tahsin Ertuğruloğlu’nun üstleneceği ifade edildi.

Denktaş ve Taçoy sıkıntısı

Bu arada, siyasi kaynaklar, Mehmet Ali Talat’ın partisinin halihazırda koalisyon ortaklığını yürüttüğü DP-UG’yle ortaklığını sürdürme yönündeki isteksizliğini ise parti Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın bir süre önce Başbakan yardımcılığı görevini bırakmaya gerekçe olarak gösterdiği TC Yardım Heyeti’nün ülke üzerindeki otoritesi ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un CTP’li yetkililerin büyük çoğunluğu tarafından istenmemesine bağlıyor.

 

CTP-BG ile UBP yetkilileri görüşüyor

Öte yandan, CTP-BG ile UBP heyetlerinin bugünden itibaren bakanlıkların paylaşımı ve hükümet programı konusunda görüşmelere başlayacakları da Yeni Bakış’a ulaşan bilgiler arasında.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam