DOLAR 49,32080,12%
EURO 55,29310,05%
ALTIN 6.662,250,26
BITCOIN 41464941.59403%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

UBP VE DP OYLARINDA YÜKSELİŞ

UBP VE DP OYLARINDA YÜKSELİŞ

ABONE OL
12 Ekim 2026 04:16
UBP VE DP OYLARINDA YÜKSELİŞ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg

Seçimlere giderken hükümetin icraatları etkisini gösteriyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 6 Aralık 2026’da yapılacak genel ve yerel seçimlere iki aydan az bir süre kala, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti’nin (DP) oy oranlarında dikkat çekici bir yükseliş yaşandığı belirtiliyor. Siyasi çevreler ve saha gözlemleri, hükümetin son dönemde hayata geçirdiği altyapı projeleri, sosyal konut adımları ve emeklilere yönelik destek paketinin seçmen nezdinde olumlu yansımalar yarattığını ortaya koyuyor

 

 

Karpaz–Zafer Burnu Yolu’nun 52 yıl sonra tamamlanması, Karpaz Pamuklu Hastanesi’nin hayata geçirilmesi, yeni okul binalarının açılması ve çeşitli bölgelerde yol ile altyapı yatırımlarının hız kazanması, vatandaşlar arasında en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Gençlere yönelik kırsal alanlarda konut için tahsis edilen araziler ve 110 hanelik sosyal konut projesinin başvurularının başlaması da özellikle genç seçmen kitlesinde olumlu etki yarattığı değerlendiriliyor

 

 

Hükümetin en somut sosyal adımlarından biri ise emeklilere yönelik destek paketi oldu. Sosyal Sigortalar Kurumu’nun 50’nci kuruluş yılı kapsamında, yaklaşık 48 bin sosyal sigorta emeklisine (yaşlılık, maluliyet, dul ve yetim aylığı alanlar dahil) kasım ayında kişi başı 40 bin TL tutarında tek seferlik ikramiye ödeneceği duyuruldu

 

Yeni dönemde de Başbakan Ünal Üstel iktidarlarının devam edeceği, istikrarın süreceği ve hizmetlerin büyüyeceği ifade ediliyor. 6 Aralık’ta hem milletvekili hem de yerel seçimlerinin aynı gün yapılacak olması da seçmen davranışını şekillendirecek önemli bir faktör olarak öne çıkıyor

 

Yeni Bakış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 6 Aralık 2026’da yapılacak genel ve yerel seçimlere iki aydan az bir süre kala, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti’nin (DP) oy oranlarında dikkat çekici bir yükseliş yaşandığı belirtiliyor. Siyasi çevreler ve saha gözlemleri, hükümetin son dönemde hayata geçirdiği altyapı projeleri, sosyal konut adımları ve emeklilere yönelik destek paketinin seçmen nezdinde olumlu yansımalar yarattığını ortaya koyuyor.

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel liderliğindeki hükümet, özellikle son yıllarda tamamlanan veya hızlandırılan projelerle “eser ve hizmet” vurgusunu öne çıkarıyor. Karpaz–Zafer Burnu Yolu’nun 52 yıl sonra tamamlanması, Karpaz Pamuklu Hastanesi’nin hayata geçirilmesi, yeni okul binalarının açılması ve çeşitli bölgelerde yol ile altyapı yatırımlarının hız kazanması, vatandaşlar arasında en çok

konuşulan konular arasında yer alıyor. Gençlere yönelik kırsal alanlarda konut için tahsis edilen araziler ve 110 hanelik sosyal konut projesinin başvurularının başlaması da özellikle genç seçmen kitlesinde olumlu etki yarattığı değerlendiriliyor.

Hükümetin en somut sosyal adımlarından biri ise emeklilere yönelik destek paketi oldu. Sosyal Sigortalar Kurumu’nun 50’nci kuruluş yılı kapsamında, yaklaşık 48 bin sosyal sigorta emeklisine (yaşlılık, maluliyet, dul ve yetim aylığı alanlar dahil) kasım ayında kişi başı 40 bin TL tutarında tek seferlik ikramiye ödeneceği duyuruldu. Toplam maliyeti yaklaşık 1,9 milyar TL’yi bulan bu ödemenin Sosyal Sigortalar Fonu’ndan karşılanacağı belirtilirken, ayrıca 1 Ocak 2027’den itibaren hayat pahalılığı artışına ilave yüzde 10’luk maaş zammı da yürürlüğe girecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, ödemenin fonun aktüeryal dengesini bozmayacağını ve kurumun mali yapısının güçlü olduğunu savunuyor.

 

“Yıllardır beklenen projeleri tamamladık, söz verdiklerimizi yerine getirdik”

 

Bu gelişmeler, UBP-DP koalisyonunun seçmen tabanını güçlendirdiği yönündeki değerlendirmeleri artırdı. Parti yetkilileri, “Yıllardır beklenen projeleri tamamladık, söz verdiklerimizi yerine getirdik” mesajıyla saha çalışmalarını yoğunlaştırırken, Başbakan Üstel’in son dönemde gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinde de “UBP varsa eser vardır, UBP varsa hizmet vardır” vurgusu sıkça dile getiriliyor. Üstel, iktidarlarının devam edeceğini, istikrarın süreceğini ve hizmetlerin büyüyeceğini ifade ediyor.

Siyasi gözlemciler, seçimlere kısa süre kala atılan bu adımların özellikle emekli ve kırsal kesim seçmeni üzerinde etki yarattığını, hükümetin oy oranlarında hızlı bir toparlanma sağladığını belirtiyor. 6 Aralık’ta hem milletvekili hem de yerel yönetim seçimlerinin aynı gün yapılacak olması da seçmen davranışını şekillendirecek önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Muhalefet kanadında ise bu adımların seçim öncesi popülist hamleler olduğu yönünde eleştiriler yer alırken, Gençlere ev yapmaları için verilen kırsal arazilerin ve emeklilere verilecek olan katkının iptal ettirmeleri için büyük çaba harcadıkları ancak UBP Ve DP geri adım atmayarak vatandaşlarını koruma altına aldıkları da gözlemlendi.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle