DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20795641,12%

Tutuksuz yargılanacaklar

ABONE OL
27 Şubat 2018 07:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Evrim KAMALI

 Kanlıköy’de, zanlı Selahaddin Çakmak’ın ikametgâh olarak da kullandığı bir kahveye yapılan baskında polisin uyuşturucu madde bulması ile başlatılan soruşturma kapsamında önceden teminata bağlanan zanlılar Cem Daniel Günkurt, Oğuzhan Uşaklı, Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın ardından tutuklulukları devam eden zanlılar Salahattin Çakmak, Veli Gül’de teminat maksatlı dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis olayı anlattı

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karan, huzurda bulunan zanlıların 16 Şubat tarihinde saat 20.10-20.45 sularında Kanlıköy’de zanlı Selahaddin Çakmak’ı ikametgâhına düzenlendikleri operasyonda içeri girdikleri sırada polisi fark eden Veli Gül’ün uyuşturucu olduğuna inanılan bir maddeyi tuvalete atarak sifonu çektiğini belirtti. Polis operasyon sırasında zanlılar Cem Daniel Günkurt ve Oğuzhan Uşaklı’nın da ikametgâha girerken tespit edildiğini ve zanlı Günkurt’un üzerinde yapılan aramada da üç ayrı naylon içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve uyuşturucunun parasını ödemek için yanında getirdiği 250 TL bulunduğunu mahkemeye aktardı. 

Araçta bekleyenler de tutuklandı

Polis Çavuşu Erkan Karam, bu dört kişinin dışında da yine ikametgâhın önünde araç içerisinde bulunan Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın da mahkeme emri gereğince tutuklandığını belirtti. Polis Çavuşu Erkan Karam, Selahaddin Çakmak, Veli Gül ve Cem Daniel Günkurt’un suçüstü yakalanarak, Oğuzhan Uşaklı, Görken Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın da mahkeme emri gereğince tutuklandığını söyledi. Polis, zanlıların tutuklanmasının ardından zanlılar Oğuzhan Uşaklı, Görken Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın ifadelerinde, Şubat 2018 tarihinde 4 farklı tarihte birer gram olmak üzere 100’er TL’ye aldıklarını itiraf ettiklerini kaydetti. Polis, daha önceden aleyhlerinde başlatılan soruşturma tamamlanan zanlılar Cem Daniel Günkurt, Oğuzhan Uşaklı, Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın teminata bağlandığını, zanlılar Gül ve Çakmak’ın aleyhinde başlatılan soruşturmanın devam etmesi üzerine 6 gün ek tutukluluk alındığını söyledi. Polis, alınan bu sürede birçok ifade temin edildiğini ve soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.


Kefalete bağlandılar

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlılar Gül ve Çakmak’ın ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam