DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20607291,21%

Tutukluluk süreleri 5’er gün daha uzatıldı

ABONE OL
14 Nisan 2018 06:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Dostel İletişim’de satış sorumlusu olarak çalışan ve müşterilerin kimlik bilgileri ile sahte taahhütnameler hazırlayıp 96 adet cep telefonu sirkat ettiği iddia edilen zanlı B. T. ile konu telefonları zanlı T.’den alarak sattığı iddia edilen zanlı Y. G. dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. “Müstahdem tarafından sirkat”, “Sahtekarlıkla para temini”, “Sahte belge düzenleme”, “Sahte belgeyi tedavüle sürme” ve “Hırsızlık mal kabulü” suçlarıyla ilgili olarak 24 gündür tutuklu bulunan ve dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı T. ile G.’nin tutukluluk süresi 5’er gün daha uzatıldı. 24 gün içerisinde 40 adet cep telefonunu tespit ederek emare alan polis, halen kayıp olan 56 adet cep telefonunu bulmaya çalışıyor.


Tahkikat devamediyor

Meselenin tahkikat memuru Löğmen Yücetürk, 2017-2018 yılları arasında Dostel İletişimde satış sorumlusu olarak çalışan 

zanlı B. T.’nin, daha önceden Turkcell müşterisi olan 

kişilerin isimlerine kendilerinden habersiz taahhütname düzenleyip şuana kadar tespit edilen 96 

telefonu isimlerine düzenlediği kişilere vermek yerine zanlı Y. G.’ye vermek 

suretiyle cep telefonlarını satarak sahtekarlıkla para temin ettikleri yönünde şahadetler olduğunu anımsattı. 

Zanlıların 24 gündür tutuklu olduklarını söyleyen Yücetürk, son alınan 7 günlük tutukluluk süresi içerisinde 32 adet daha ifade alındığını ve 14 adet daha cep telefonunun tespit edilerek emare alındığını açıkladı. 

Yücetürk, yine yürütülen tahkikat kapsamında Dostel İletişim Ltd.’nin deposunda 25 bin 133 TL değerinde 12 adet cep telefonunun eksik olduğunun tespit edildiğini belirterek, depoda eksik gözüken ve zanlı T.’nin “Ben almadım” dediği cep telefonlarından 2 tanesinin zanlı T. tarafından alınıp zanlı Güloğlu’na verildiğinin, zanlı G.’nin ise konu telefonları başka telefon şirketlerine sattığının tespit edildiğini açıkladı. 

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın Mağusa, Lefkoşa, Girne, İskele ve Güzelyurt olmak üzere 5 kazada devam ettiğini belirten Yücetürk, zanlıların 8’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

8 günlük süreye itiraz edildiZanlı B. T. ile Y. G.’nin avukatları talep edilen 

8 günlük süreye itiraz etti. Zanlıların tahkikata etki edebileceği kısmının tamamlandığı iddiasında bulunan avukatlar, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

5 gün daha

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın 5 kazada devam ettiğinin belirtildiğini ifade ederek, zanlıların aranan emarelere etki etme olasılıklarının olduğunun açık olduğunu söyledi. 

Asafoğulları, ancak talep edilen sürenin fazla olduğu kanaatinde olduğunu belirterek zanlıların 5’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Zanlı B. T. ile Y. G.’nin tahkikat maksatları bakımından 7’şer gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam