DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2075200-1,31%
Türkiye’den PGM’ye araç ve malzeme desteği

Türkiye’den PGM’ye araç ve malzeme desteği

ABONE OL
30 Mart 2023 18:00
Türkiye’den PGM’ye araç ve malzeme desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan İşbirliği Eylem Planı çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü bugün düzenlenen törenle KKTC Polis Genel Müdürlüğü'ne (PGM) 2 araç ve çeşitli teçhizat hibe etti.

Ulu Önder Atatürk, aziz şehitler ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanı Selami Türker ve Polis Genel Müdür Vekili Kasım Kuni konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Türker ve Kuni devir teslim protokolünü imzaladı. Tören hibe edilen malzemelerin tanıtımı ile sona erdi.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin diğer tüm alanlardaki iş birliklerinde olduğu gibi, KKTC polis teşkilatının güçlendirilmesi için üzerine düşeni yapacağını kaydetti.

Feyzioğlu Kıbrıs Türk halkına bu araçların hayırlı olmasını diledi.

Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Başkanı Selami Türker ise vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak ve suçla mücadelede verimliliğin attırılması için polis ekipmanlarının modern şartlara göre yenilenmesi gerektiği düşüncesiyle; dünyadaki teknolojik gelişmeler ve görev şartları dikkate alınarak yapılan hibenin suçla mücadelede işbirliği ve ortak literatür geliştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Polis Genel Müdür Vekili Kasım Kuni ise konuşmasında, KKTC Polis Teşkilatı'nın modernizasyonuyla ilgili hazırlanan eylem planı çerçevesinde; Polis Özel Harekat Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere yapılan hibenin gerçekleşmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

Güçlü ve donanımlı bir polis teşkilatının varlığının, halkın huzur ve güvenliğinin teminatı olduğunu vurgulayan Kuni, “Güçlü polis demek, güçlü bir devlet, refah içinde girişimci bir halk demektir.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam