DOLAR 32,3686 -0.37%
EURO 34,8082 -0.1%
GBP 40,7091 -0.14%
ALTIN 2.392,56-1,23
BITCOIN 19140783,07%
Türkiye’den görevli gelen öğretmenin KKTC ile ilişiği kesildi

Türkiye’den görevli gelen öğretmenin KKTC ile ilişiği kesildi

ABONE OL
7 Nisan 2023 20:55
Türkiye’den görevli gelen öğretmenin KKTC ile ilişiği kesildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, BRT’de "17. Saat" programına katılarak Türkiye’den gelen ve KKTC’de görev yapan özel eğitim rehber öğretmeninin yayınladığı videoda Kıbrıs Türk halkı ile ilgili söyledikleri üzerine gerekli girişimlerin yapıldığını ve buradaki görevine son verildiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Bu konuyu kamuoyu ile paylaşmayarak, zaten kamuoyunda bahse konu öğretmen ile ilgili ciddi bir tartışma oldu. Biz bu konu gündemimize geldiği zaman ilk önce ilgili öğretmenin ders programını iptal ettik ve sınıfa girmesini durdurduk. Devamında da gerekli Türkiye ile prosedürü başlattık ve bu prosedür sonucunu vermiştir. İlgili öğretmenin KKTC’deki görev ataması geri çekilmiştir. KKTC ile ilişiği kesilmiştir. Bu konu da kapanmıştır. Buraya gelen her görevli KKTC halkına, çocuklarına, tek millet oluşumuza hizmet etmekle görevlidir. Dolayısıyla bu kapsamın dışında herhangi bir davranışı olacaksa biz buna kesinlikle hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bilinmesini isterim ki, bu bilgiler de sağlıklı bir şekilde gerektiği zaman verilmelidir. Yaptığımız da budur.”

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu'nda görevlendirilen özel eğitim rehber öğretmeni, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı görüntülü paylaşımda, “Kıbrıslı erkekler Türkiyeli erkeklerden daha beter… Kıbrıs, Türkiye’nin parasını çatır çatır yiyor, çalışmıyorlar, kendilerini düşünüyorlar.” sözlerini sarf etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam