DOLAR 47,1713 0.14%
EURO 53,9531 -0.13%
ALTIN 6.055,700,57
BITCOIN 2971194-1.62149%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye İletişim Başkanı Duran’dan AB’nin “Ortak Anlayış” belgesine ilişkin açıklama

Türkiye İletişim Başkanı Duran’dan AB’nin “Ortak Anlayış” belgesine ilişkin açıklama

ABONE OL
17 Temmuz 2026 12:26
Türkiye İletişim Başkanı Duran’dan AB’nin “Ortak Anlayış” belgesine ilişkin açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Avrupa Birliği’nin (AB) 15 Temmuz’da yayımladığı “Ortak Anlayış” belgesine ilişkin, “Türkiye’nin aday ülke statüsünü yok sayan bu yaklaşım, AB’nin ortak geleceğe ilişkin vizyon eksikliğini bir kez daha ortaya koymaktadır.” ifadesini kullandı.

Duran, NSosyal hesabından, AB’nin 15 Temmuz’da yayımladığı “Ortak Anlayış” belgesinde Türkiye’ye yönelik değerlendirmelere ilişkin açıklama yaptı.

Söz konusu değerlendirmelerin objektiflikten ve stratejik öngörüden uzak olduğunu belirten Duran, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin aday ülke statüsünü yok sayan bu yaklaşım, AB’nin ortak geleceğe ilişkin vizyon eksikliğini bir kez daha ortaya koymaktadır. NATO Ankara Zirvesi’nde Türkiye’nin Avrupa-Atlantik güvenliği açısından taşıdığı vazgeçilmez rol açık şekilde teyit edilmişken, bu gerçeği görmezden gelen ifadeler yapıcı diyaloğa katkı sunmamaktadır. Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konularında tekrarlanan tek taraflı söylemler, uluslararası hukuku ve tarihi gerçekleri yansıtmamaktadır. Kalıcı çözüm ancak hakkaniyeti esas alan, tarafsız ve gerçekçi bir yaklaşımla mümkündür. AB’nin ön yargılardan uzak, karşılıklı saygı ve ortak menfaat temelinde daha sorumlu bir söylem benimsemesi son derece önemlidir.”

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle