DOLAR 49,07370,08%
EURO 55,2371-0,02%
ALTIN 6.634,840,64
BITCOIN 4154706-2.01505%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Türk futbolunda deprem: MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve 4 kişi tutuklandı

Türk futbolunda deprem: MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve 4 kişi tutuklandı

ABONE OL
3 Ekim 2026 08:30
Türk futbolunda deprem: MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve 4 kişi tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Bürosu koordinasyonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen “Hakemler dosyası” kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. 29 Eylül Salı sabahı “resmi belgede sahtecilik”, “mobbing” ve “güveni kötüye kullanma” suçlamalarıyla gözaltına alınan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun tutuklanmasına karar verildi.

“Hakemler dosyası” olarak bilinen soruşturmada açık kaynak araştırmaları, MASAK ve HTS çalışmaları, müşteki ve tanık ifadeleri ile bilirkişi tespitleri sonucunda MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile MHK üyesi bazı hakem ve gözlemcilerin suçla bağlantılı olabilecekleri değerlendirilmişti. Ferhat Gündoğdu ile Ferdi Karadoruk, Yunus Yıldırım, Alican Sağlar ve Emre Kosif tutuklandı.

Sulh ceza hakimliği, Ahmet Şahin ve Sebahattin Şahin, yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.

MHK’de tutuklanan ve adli kontrolle serbest bırakılan isimlerin görevleri şöyle:

• Ferhat Gündoğdu (MHK Başkanı)

• Ferdi Karadoruk (Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı)

• Yunus Yıldırım (Eski MHK Üyesi)

• Alican Sağlar (TFFHGD Derneği İstanbul Şubesi Teşkilat Sorumlusu)

• Emre Kosif (TFFHGD Derneği İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı)

• Ahmet Şahin (Eski MHK Başkan Vekili)

• Sebahattin Şahin (MHK Üyesi ve TFF Eğitim ve 4’üncü Bölge Sorumlusu)

YASİN KOL GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Süper Lig hakemi Yasin Kol ile Süper Lig yardımcı hakemi Göktuğ Hazar Erel‘in, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde işlemleri devam ediyor.

yenibakış gazetesi-kktc son dakika

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle