DOLAR 32,5905 0.23%
EURO 34,8181 0.42%
GBP 40,4465 0.7%
ALTIN 2.417,94-0,60
BITCOIN 21535570,33%
Türk firmaları, Londra’daki gıda ve içecek fuarında boy gösterdi

Türk firmaları, Londra’daki gıda ve içecek fuarında boy gösterdi

ABONE OL
23 Mart 2023 19:50
Türk firmaları, Londra’daki gıda ve içecek fuarında boy gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İngiltere’de düzenlenen en önemli uluslararası gıda fuarlarından olan ve Londra’da iki yılda bir düzenlenen IFE London Gıda Ve İçecek Fuarı gerçekleşti.

Hürriyet'ten Halil Yetkinlioğlu'nun haberine göre, üç gün süren fuara, Türkiye’den 35 firma "Türkiye Standı"nda katılırken İngiltere’de yerleşik Türk firmaları da kendi stantlarıyla temsil edildi.

Fuarın ikinci gününde Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve Ticaret Başmüşaviri Tarık Sönmez fuarı ziyaret ederek, firma yetkilileri ile bir araya geldi.

Bu yılki fuarda, Ege İhracatçılar Birliği organizasyonu altında, Selten Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen, Ticaret Bakanlığı destekli olarak 650 metrekarelik Türkiye standında 35 firma temsil edildi. Türkiye standı dışında ise İngiltere merkezli Turudi, Atlasics ve AkdenizRack gibi firmalar da kendi standlarında ürünlerini tanıtma imkânı buldu.

İngiltere’nin en büyük gıda fuarı olan uluslararası öneme sahip IFE London Fuarı, Birleşik Krallık hükümeti tarafından desteklenen tek gıda fuarı olarak biliniyor.

TÜRKİYE TİCARET BAKANLIĞI DESTEKLİYOR

Fuara katılarak Türkiye’nin farklı gıda ve içecek ürünlerini tanıtmak isteyen firmalar, Türkiye Ticaret Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

Pandemi döneminde ara verilen ve akabinde yeniden firmaların buluşma adresi haline gelen IFE London Fuarı, Londra’nın fuar merkezlerinden Excell’de düzenleniyor.

IFE London, ticari ziyaretçilerin erişimine açık, gıda endüstrisi için büyük profesyonel bir toplantı niteliğindeki fuarın amacı, sektör profesyonelleri, perakendeciler, ihracatçılar, ithalatçılar, üretici ve alıcıları bir araya getirmek, yeni iş bağlantılarına fırsat vererek küresel sürekliliği sağlamak.

Ürün grupları arasında; dondurulmuş ve konserve ürünler, bitkisel ve hayvansal kaynaklar, deniz ürünleri, unlu mamuller, kurutulmuş yiyecekler, tatlı ve alkollü içecekler, diyet ürünler ve soslar yer alır.

Ege Bölgesi’nden katılımın fazla olduğu fuarda Türkiye’den en çok zeytin ve zeytinyağı, kuru yemiş, kuru domates, bakliyat, bisküvi ve şekerleme üreticileri ürünleriyle dikkat çekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam