DOLAR 32,2807 0.01%
EURO 35,0415 -0.15%
GBP 40,8510 -0.19%
ALTIN 2.473,040,29
BITCOIN 21401100,32%
Turizm cennetinde hafriyat cinneti

Turizm cennetinde hafriyat cinneti

Turizm cennetinde hafriyat cinneti - Turizm cenneti Bodrum'da iş insanı Muhittin Orhon hayatını kaybetmesine neden olan kazayla birlikte dehşet saçan hafriyat kamyonları yeniden gündeme geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca getirilen yasağa ve caydırıcı olmayan para cezasına aldırmadan Bodrum'da çalışmalarına devam eden inşaat şirketleri ve hafriyat kamyonları, turistik mekânları cehenneme çevirmeye devam ediyor.

ABONE OL
21 Haziran 2023 15:15
Turizm cennetinde hafriyat cinneti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Turizm faaliyetlerinin yoğunlaştığı Ege Bölgesi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın genelgesiyle, 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanan, ‘Ağır iş makineleri ile yürütülen inşaat çalışmalarının yapılmamasına’ yönelik yasak kararı alınmıştı.

YASAK HİÇE SAYILIYOR, TATİL CENNETİ TOZA GÖMÜLÜYOR

Yasağın başladığı günden beri yasağa uymayan 531 firma hakkında tutanak tutulup, belediye ekipleri tarafından, Kabahatler Kanunu gereği 1295’er lira ceza kesildi. Ancak cezalar da caydırıcı olamıyor, Bodrum’da inşaatlar yapılmaya, ağır iş makineleri de çalışmaya devam ediyor.

Yapılan bu çalışmalar nedeniyle turistik cennet mekanlar toz ve çamur altında kalıyor, nefes almak bile güçleşiyor. Hafriyat kamyonları ise dehşet saçmayı sürdürüyor. Çoğu zaman trafik kurallarını hiçe sayan hafriyat kamyonları, yüksek hızda seyrediyor, trafikteki sürücülerin canlarını tehlikeye atıyor.

Dün Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba ile Gölköy mahalleleri arasındaki Demir mevkiinde toprak yüklü hafriyat kamyonu, seyir halindeki minibüsün üzerine devrilmesi sonucu Hür Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Orhon hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

HAFRİYAT KAMYONLARI ADETA SERİ BİR KATİL GİBİ KARAYOLLARINDA SEYREDİYOR.

Yasağa rağmen trafikte terör estiren hafriyat kamyonlarına tepki gösteren Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, SÖZCÜ’ye şunları anlattı:

– İlla birilerinin ölmesi mi lazım? Bu kamyonların altında mı kalmaları gerekiyor? Ölüm mü gerekiyor yetkililerin farkına varması için? Dün bu ölümün yaşanacağı belliydi. Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi. Göz göre göre cinayete davetiye çıkarıldı. Halen de bu hafriyat kamyonları adeta seri bir katil gibi karayollarında seyrediyor. Bu yol, en önemli turizm yükünü kaldıran yollardan birisidir bu yarımadanın.

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan

– Burada milyon dolarlık yatırımlar yapanlar, şu bu… Bu rant hikayesi. Bu yolda genişletme çalışmaları 10 yıldır sürüyor. 10 yıldır yılan hikayesine döndü. 15 Mayıs’ta inşaat yasağı başladı. Çivi çakamazsın. Bu yasak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın genelgesiyle başlamıştır. Bunun doğrudan muhatabı valiliktir, ilçede kaymakamlıktır. Kamu adına hareket etmesi gereken bu makamlar, kamu adına hareket etmiyorlar.

– 3-5 şirketin, 3-5 gün daha inşaat faaliyetine devam etmesi için… 15 Mayıs’ta başlaması gereken inşaatı, bir şirketin başvurusuyla Muğla Valiliği kararıyla 1 ay uzatıldı. Bu karar diğer firmalar için de emsal teşkil ediyor. Böyle bir karar olabilir mi? Dün ölen iş adamı rantın altında kalmıştır.

“KENDİMİ KALDIRIMA ATMASAYDIM, ÖLMÜŞ OLACAKTIM”

İki gün önce yüksek hız yaptığını belirttiği hafriyat kamyonu ile kaza yapmaktan kıl payı kurtulduğunu anlatan 32 yaşındaki Selin Sözbilen ise şunları söyledi:

– İş çıkışında evime gelirken ters yönden gelen bir hafriyat kamyonu beni ezmek üzereydi. Son sürat geliyordu. Ben kendimi kaldırıma doğru motorumla beraber zor attım. Çok şükür hayattayım ama ben kendimi kaçırmasaydım muhtemelen ben ölmüş olacaktım.

– Yaz sezonundayız ve inşaat yasakları başladı. Zaten yollarda büyük bir gürültü ve kirliliğe neden oluyor. Bence çok çirkin de bir görüntü oluşuyor yaz sezonu için. Kışın istedikleri kadar dolaşıyorlar. Tabii ki işlerini yapacaklar ama yasaklara da uyulması gerekiyor.

Çiğdem Erko

“BU BİR TERÖRDÜR”

Bodrum’da yaşayan emekli Çiğdem Erko ise “Burada yayalar ölüyor, burada damperli araçların yaptığı kazalar nedeniyle araçların içinde insanlar sıkışıp ölüyor. Özellikle çok yoğun motor kazaları oluyor. Bu nedenle gerçekten büyük bir tehdit altındayız. Bu bir terördür. Terör dışında bir isimlendirme yapamıyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam