DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053986-0,97%
Tunç Soyer’den UKOME tepkisi: Yolumuza çok taş koydular

Tunç Soyer’den UKOME tepkisi: Yolumuza çok taş koydular

Tunç Soyer’den UKOME tepkisi: Yolumuza çok taş koydular - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, üye yapısı daha önce iktidar eliyle değiştirilen Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin, tarihinde ilk kez, ESHOT’un açmak istediği yeni bir otobüs hattını oy çokluğu ile reddettiğini belirtti.

ABONE OL
4 Temmuz 2023 14:25
Tunç Soyer’den UKOME tepkisi: Yolumuza çok taş koydular
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Aliağa’da vatandaşların talebi üzerine Yeni Şakran, Aliağa Cezaevi bölgesi, ilçe merkezi ve Aliağa İZBAN İstasyonu arasında toplu ulaşımı kolaylaştıracak yeni bir otobüs hattı planladı.

849 numaralı Yeni Şakran-Aliağa İZBAN hattının hizmete alınması önerisi, 22 Haziran’da yapılan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda, merkezi yönetime bağlı katılımcıların yanı sıra Aliağa Belediyesi’nin de karşı oylarıyla oy çokluğuyla reddedildi.

BAŞKAN SOYER: TARİHTE İLK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, UKOME’nin, tarihinde ilk kez, açılmak istenen yeni bir ESHOT hattını reddettiğine dikkat çekti. Kurulun üye yapısının hükümet tarafından değiştirildiğini ve merkezi idareyi temsil eden kurumların çoğunluk hale getirildiğini hatırlatan Başkan Tunç Soyer, “Siyasi nedenlerle atılan bu hukuk ve akıl dışı adım; İzmir’de, İzmirlilerin seçtiği yönetimin, şehrin toplu ulaşımına, trafik düzenlemelerini, en kritik anlarda, kritik konularda yapmasını engelliyor. Aslında halka hizmeti engelliyorlar. İş artık öyle bir noktaya geldi ki, 80 yıldır İzmir’de toplu ulaşımın nabzını tutan ve halkımızın taleplerini yerine getiren ESHOT’un bu en temel hizmetine dahi engel olunmasını anlamak mümkün değil.  Aliağa’da da vatandaşların talep ettiği bir düzenleme yapmak istedik. ESHOT çalıştı ve istenen yeni hat güzergâhını planladı. Ancak UKOME bu hizmeti reddetti. Bunun takdirini Aliağalı hemşehrilerime ve tüm İzmirlilere bırakıyorum” dedi.

TEPKİSİNİ SOSYAL MEDYADAN DA SÜRDÜRDÜ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer UKOME kararına tepkisinin sosyal medya hesabından da sürdürdü. Başkan Soyer, “Yolumuza çok taş koydular, böylesini biz de hiç görmemiştik! Aliağa’da ESHOT’un yeni otobüs hattı önerisi UKOME’nin oy çokluğuyla reddedildi. Bilinsin ki, biz halkın makamıyız. Bizim adımlarımız, halkın adımlarıyla birdir. Takdir, Aliağalılar ve İzmirlilerindir” paylaşımı yaptı.

TARİFE DÜZENLEMESİ DE ENGELLENMİŞTİ

UKOME, İzmir’de toplu ulaşım tarifelerinin, güncel ekonomik koşullar ışığında düzenlenmesine de uzun süre geçit vermemişti.

Başta THY ve TCDD olmak üzere hükümetin idare ettiği toplu ulaşım kurum ve kuruluşlarının tarifelerinde ve AK Parti’nin yönettiği kentlerde belediyelere bağlı olarak hizmet veren toplu ulaşım kurum ve kuruluşlarının tarifelerinde yüzde 100’ü aşan düzenlemeler yapılırken; İzmir’de toplu ulaşım tarifesinde yapılmak istenen düzenlemeler aylarca engellenmişti.

UKOME’NİN ÜYE YAPISI

İl Jandarma Komutanlığı, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, TCDD Taş. A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü, DHM İşl. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hiz. Düz. Genel Müdürlüğü, İzmir Bölge Liman Başkanlığı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, İzmir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, ESHOT Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Ulaşım Projeleri Şube Müdürlüğü, Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İzmir Metro A.Ş Genel Müdürlüğü.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam