DOLAR 32,3208 0.2%
EURO 35,0455 -0.28%
GBP 40,8877 -0.4%
ALTIN 2.308,231,36
BITCOIN 22883873,00%

Tunalı’dan Hükümete Çağrı

ABONE OL
9 Ocak 2015 10:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

 Tunalı, “Hesabı sorulmayan örtülü ödenek kaleminden kimlere ne kadar para verildi? Halkın parası kimlere dağıtıldı? Açıklama bekliyoruz” dedi.

SDP Başkanı Tözün Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, 2015 bütçesinin sıkıntılı olacağını, bütçede açık yaşanacağını savundu.

“Sıkıntı olacağını bile bile bu kalemlerin bütçede yer alması tartışılmalıdır. Meclisteki muhalefet partilerinin ses vermesini bekliyoruz” diyen Tözün Tunalı, yazılı açıklamasında son günlerdeki eylemlere de işaret etti.

“Örtülü ödenek kaleminin tamamen iptal edilmesini öneriyoruz” 

Tunalı, “Sivil toplum örgütlerinin meydanlarda hak arayışında olması dahi hükümeti önlem almaya zorlamıyor. Bu tür harcamalar her zaman şaibeleri de beraberinde getiriyor. Bile bile bu uygulamalara devam edilmesinin mantığı nedir, anlayamıyoruz” dedi.

SDP olarak özellikle örtülü ödenek kaleminin tamamen iptal edilmesini önerdiklerini dile getiren Tunalı, kamuda personel fazlalığından bahsedildiğini savunarak, buna rağmen ek mesai ödemelerinin yapılmasının mantığını anlayamadıklarını belirtti

“Teşvikler konusunda yeni politikalar yaratılmalı”

Bazı kişilerin teşvik primleri konusunda yüksek rakamlardan yararlandığını öne süren ve bunun düşündürücü olduğunu ifade eden Tunalı, teşvikler konusunda yeni politikaların yaratılması gerekliliğini dile getirdi.

SDP Başkanı Tözün Tunalı ihracata yönelik üretimlerin desteklenmesinde taraf tutulduğunu da öne sürerek, “Fuzuli teşviklerin verildiği açıktır. Teşvikler bir disiplin altına girmeli, menfaat kesimlerinin önü kapatılmalıdır. Beklentimiz bu teşviklerin yeniden Avrupa Birliği standardı çerçevesinde yasallaşmasıdır. Hükümetler makamlarını kullanarak bu konularda partizanca davranıyor” iddiasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam