DOLAR 32,2542 -0.02%
EURO 34,6962 -0.09%
GBP 40,3142 -0.13%
ALTIN 2.394,55-0,22
BITCOIN 2007119-1,41%

“Tüm insanlık katledilmiştir”

ABONE OL
2 Ocak 2017 09:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, İstanbul Ortaköy’de meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Atalay yayımladığı mesajda, “Etnisitesi, inancı ve coğrafyası ne olursa olsun, Allah katında bir masumun katledilmesi, alemin katledilmesidir. Katil ya da katiller savunmasız, masum insanları hedef almış, alemleri katletmiş, yaralamıştır” dedi.

“Düşüncesi ne olursa olsun…”

Talip Atalay mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya görüşümüz, memleketimiz, uyruğumuz, ideolojimiz, oy verdiğimiz partimiz, inancımız, mesleğimiz, mezhebimiz, meşrebimiz, varlık düzeyimiz, toplumsal sınıfımız, şimdiyedek övdüklerimiz ve yerdiklerimiz ne olursa olsun, dün geceyi nerede, nasıl, kimlerle, hangi duygu ve düşüncelerle geçirmiş olursak olalım, bugün, sadece ve sadece ve de amasız, katledilen de benim, yaralanan da benim duyarlılığıyla, katile de, katliyle ulaşmayı hedeflediği karanlık geleceğe de hayır’ı haykıralım. Vicdanı olan her insanın yüreğini sızlatan bu katliamda, bu canları hedef alanları hayal kırıklığına uğratmak, en etkili telin olacaktır. Katiller ve zihniyetleri karşısında masumiyetin genel geçer şemsiyesi altında birleşip; masum olan her kimse sadece masum olduğu için onunla birlikte olarak onların varlık nedenlerini anlamsızlaştıralım.

Bu elim hadise nedeniyle şahsım ve temsil ettiğim camia adına, insanlığın, Türkiye’nin ve kurbanların yakınlarının acılarını paylaşır, canlarını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam