DOLAR 32,5786 0.09%
EURO 34,9101 0.14%
GBP 40,6384 0.13%
ALTIN 2.427,310,19
BITCOIN 2090032-3,41%
Tuğcu’dan halka “Filistin olmayalım” çağrısı

Tuğcu’dan halka “Filistin olmayalım” çağrısı

ABONE OL
16 Nisan 2023 20:20
Tuğcu’dan halka “Filistin olmayalım” çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), halka gaflet uykusundan uyanma ve gidişata dur deme çağrısında bulundu.

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu yazılı açıklamasında, içine düşürülen durum ciddi ciddi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kamu yararına kazanılması gereken her adımın halkın büyük çoğunluğunun fikir birliği ile gerçekleşebileceğini belirten Tuğcu, KKTC'nin demografisine işaret ederek kamu çıkarının korunmasının mümkün olmadığını belirtti.

Tuğcu, şunları kaydetti:

"KKTC'nin mevcudiyetinin ve varlığının korunması ya da Kıbrıslı etnik kimliğinin korunması isteniyorsa, acilen doğru adımların atılması gerekmektedir. Sayısal olarak azınlığa düştüğümüz, her geçen gün bir değerimizin soluklaştığı bu adada, var oluş mücadelemizi sürdürebilmek için siyasi görüşlerden bağımsız olarak sıkı sıkıya bağlı olunacak ekonomik, kültürel, eğitim ve varlıksal politikalar geliştirmeye ihtiyaç vardır. Bu bağlamda KKTC kurum ve kuruluşlarının, her alandan uzmanların ve siyasilerin çalıştaylar düzenleyerek, master planlar belirleyerek kamusal kararlar üretilmelidir.

Bugün tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın sorunlar öbeği haline geldiği, küçük sorunların ötelenerek kördüğüm halini aldığı ve bu olumsuzlukların sonucunda KKTC halkının olumsuz etkilendiği, sistemin içinden çıkılmaz bir bataklığa sürüklendiği, kurtulmak için çırpınışların sistemi daha da sapladığı yadsınamaz bir gerçektir. Sorunlar arttıkça toplumun huzurunun kaçtığı da bir gerçektir.

Hastanelerde şifa bulmaya giden hastalar, okullara giden öğrenciler, minimum sebeple kamu yollarını kullananlar, beledi hizmet almaya çalışanlar, enerji kullanmak isteyenler, vs. Tüm hizmet kademeleri iflas eşiğindedir. Üstelik vergisi ödenmesine karşın yollarımız, okullarımız, hastanelerimiz, parklarımız, kurumlarımız bakımsızlık ve yatırımsızlıktan dökülmektedir. Zarar gören de vergiyi veren, hükumeti seçen vatandaşlık görevini yerine getiren vatandaşlardır."

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, açıklamasında "Değerli halkım bu gaflet uykusundan lütfen uyan, bana ne deme! Lüksüm, konforum bozulur deme, sonuçlarından yaşlılığımızda yine bizler zarar göreceğiz, acısını çocuklarımız ve torunlarımız yaşayacak, bu gidişata dur de artık." ifadelerine yer verdi.

Tuğcu, yarın Meclis'ten geçirilecek Kamu İhale (Değişiklik) Yasası ve yabancıların mülkiyet  edinebilmesi, yabancılara vatandaşlık verilmesiyle kendi ülkemizde Filistin örneği olacaklarını savundu.

TASARI NEYİ DEĞİŞTİRİYOR?

Meclis Genel Kurulu 10 Nisan'da, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın tüm maddelerini oy çokluğuyla onaylamıştı. Tasarının bütünü ise bir sonraki yasama gününde oylanacak.

Kamu İhale (Değişilik) Yasa Tasarısı, doğrudan alım maddesindeki rakamları güncelleyerek KİT’lerin ve kendi özel yasalarıyla kurulmuş kamu tüzel kişilerinin faaliyetlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.  

Tasarı, mevcut yatırım yapmış büyük şirketler ile temel ihtiyaç olan elektrik ve su teminiyle ilgili ivedi durumlarda veya ivedilik gerektiren olağanüstü hallerde mal ve hizmet alımını yapmasına engel teşkil eden maddelerde de düzenleme içeriyor.

Tasarıyla, kamu menfaati gereği temel ihtiyaç olan su ve elektrik temini gibi ivedi durumlarda ihtiyaçların karşılaması noktasında ihale makamına yetki verilerek doğrudan alım yapılması sağlanacak.

Tasarı, esas yasanın 24’üncü maddesinin (1)’inci fıkrasının (A) bendini kaldırmak ve yerine yeni (A) bendi eklenmesini öngörüyor. Yeni bent şöyle:

“(A) Bu Yasa kapsamındaki idarelerin, tahmini değeri KDV hariç aylık brüt asgari ücretin 20 (Yirmi) katını aşmayan mal ve/veya hizmet alımları ile tahmini değeri KDV hariç aylık brüt asgari ücretin 30 (Otuz) katını aşmayan ve  konu ile ilgili teknik daireler tarafından onaylanan yapım işleri.

Ancak bu yasanın 4’üncü maddesinin (1)’inci fıkrasının (C) bendi kapsamındaki ihale makamları tahmini değeri KDV hariç aylık brüt asgari ücretin 30 (otuz) katını aşmayan mal ve/veya hizmet alımları ile teknik daireler tarafından onaylanmış yapım işleri yapabilir.”

Tasarıdaki bir diğer değişiklikle esas yasanın 24’üncü maddesinin (1)’inci fıkrasının (C) bendi kaldırılarak yerine şu yeni (C) bendi ekleniyor:

“(C) Mevcut mal, ekipman, teknoloji veya hizmetlerle uyumun ve standardizasyonun sağlanması için zorunlu olan mal ve hizmetlerin, asıl sözleşmeye dayalı olarak düzenlenecek ve toplam süreleri 3 (üç) yılı geçmeyecek sözleşmelerle ilk alım yapılan gerçek veya tüzel kişiden yapılan alımlar.

Ancak, ihale makamı büyük miktarda yatırım yapılmış olan ve/veya büyük miktarda yatırım gerektiren,  su ve elektrik temini ile ilgili büyük projeler için toplam süresi 20 (yirmi) yılı geçmeyecek sözleşmeler ile gerçek veya tüzel kişilerden alım yapabilir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam