DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20279154,70%
Töre’den Erhürman’a “Burası dağ başı değil” tepkisi

Töre’den Erhürman’a “Burası dağ başı değil” tepkisi

ABONE OL
3 Nisan 2023 17:45
Töre’den Erhürman’a “Burası dağ başı değil” tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman arasında tartışma yaşandı.

Tartışma, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın konuşmasının ardından Erhürman’ın yeniden söz alarak, kürsüye çıkmak istemesi üzerine başladı.

Töre, Erhürman’ın daha önce 20 dakika konuştuğunu ifade ederek, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya yerinden cevap vermesini istedi, bunun üzerine Meclis’te sesler yükseldi.

İç tüzüğe uyulmasını isteyen Töre, “Burası Meclis’tir. Dağ başı değildir. Miting alanı da değildir” dedi, bu sırada muhalefet vekilleri, Töre’ye tepki gösterdi. Ardından Zorlu Töre, Erhürman’a 5 dakika söz verdi.

ERHÜRMAN'DAN TÖRE'YE "HADDİNİ BİL" KARŞILIĞI

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise, “Benim burada olduğum ortamda ‘burası dağ başı değildir, Meclis’tir’ demek Sayın Töre’nin ne haddidir ne de hakkıdır” diyerek, konuşmasına başladı. Erhürman’ın, “Sen bana, ‘burası dağ başıdır değildir’ diyemen, ben ‘dağ adamı’ değilim çünkü…” demesi üzerine Töre, “Ben seni içtüzüğe uymana davet ediyorum.” şeklinde konuştu. Erhürman ise, Töre’nin iç tüzüğe uymasını istedi.

Arıklı’nın, "limanlar konusunda bir tane CTP’linin ortalığı karıştırdığını" söylediğine işaret eden Tufan Erhürman, “Limanlardaki bütün paydaşlar sabah buradaydı, hepsi CTP’lidir?” diye sordu.

Ercan konusunda mahkeme kararından, hukuk devletinden bahsettiklerini dile getiren Erhürman, “Devlet dedikleri zaman kastettikleri şey kabile devleti.” dedi.

“Ben Türkiye’ye bir şey söylemiyorum.” diye konuşan Tufan Ehürman, İktisadi ve Mali İş birliği Protokolü’ne değinerek, “Modüler uluslararası anlaşma. Böyle bir felaket görülmedi.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam