DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20927811,57%
Töre, KKTC’nin ilk kez yer aldığı Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ni selamladı

Töre, KKTC’nin ilk kez yer aldığı Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ni selamladı

ABONE OL
17 Mart 2023 13:15
Töre, KKTC’nin ilk kez yer aldığı Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ni selamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhurbaşkanı vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC'nin ilk kez yer aldığı Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi ile ilgili memnuniyetini dile getirdi.

Güzelyurt Barış İlkokulu Okul Aile Birliği heyetini kabulünde konuşan Töre, okulun isminin “Barış” olduğunu anımsatarak, barışı herkesin istediğini ancak "Barış isteniyor." diye Güzelyurt’u asla Rumlara vermeyeceklerini kaydetti. 

Toprakların ve istiklalin kaybedilmesi ile barış olamayacağına vurgu yapan Zorlu Töre, belirli bir kesimin "Sırf barış olsun." diye Güzelyurt’un Rumlara verilmesini desteklediğini belirtti. 

Çocukların tarihi ve Kıbrıs Türkü'nün mücadelesini çok iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Töre, “Rumlara düşmanlık yapmayacağız. Ancak onlar megali idea (Rumların yaşadıkları yerleri Yunanistan bayrağı altında birleştirme amacı) fikrinden vazgeçmemişse ki, vazgeçmedikleri görülüyor, biz de bunu bilerek yaşayacağız.” dedi. 

"Kimse tanınmıyor." diye “KKTC’den vazgeçelim.” telkininde bulunmaması gerektiğini söyleyen Meclis Başkanı Töre, KKTC’yi yaşatmak ve güçlendirmek için daima çalışacaklarını kaydetti.  

Ankara’da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı’nda KKTC Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı’nın temsiliyetinin önemine değinen Töre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirvede “KKTC’nin katılmasıyla ailemiz daha da zenginleşti ve büyüdü” ifadelerinden büyük memnuniyet duyduklarını ve selamladıklarını söyledi.

Töre, yine Erdoğan’ın Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların kaldırılması çağrısına da büyük önem verdiklerini dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam