DOLAR 32,2694 -0.23%
EURO 34,8408 0.05%
GBP 40,6506 0.13%
ALTIN 2.406,560,56
BITCOIN 2061272-0,09%

‘Topacık’ cezaevinde bekleyecek

ABONE OL
11 Ağustos 2016 10:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Evrim KAMALI  

Lefkoşa’da 1 Ağustos tarihinde şüpheli tavırları nedeni ile üzerlerinde yapılan aramada tasarruflarında uyuşturucu bulunan zanlılar Cengiz Han Topacık ve Süleyman Bulut teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili bulguları aktardı. Dümenci huzurda bulunan zanlılar Cengiz Han Topacık ve Süleyman Bulut’un 1 Ağustos tarihinde saat 22.30 raddelerinde Lefkoşa da Dr. Fazıl Küçük bulvarında şüpheli hareketleri nedeni ile yanlarına giden polis memurunu fark edip zanlı Topacık’ın cebinde bulunan ve seffaf naylon içerisinde bulunan yaklaşık 100 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi yere atarken suç üstü gereği tutuklandığını söyledi.

 

“Emare olarak alındı”

Polis olayın akabinde zanlıların yanında söz konusu paket ve uyuşturucu maddenin bulunarak emare yapıldığını belirtti. Polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili yürütülen ileri soruşturmada zanlı Topacık’ın gönüllü ifade verdiğini ve konu uyuşturucu maddeyi 29 Temmuz tarihinde yasadışı yoldan Güney Kıbrıs’a geçerek 30 gram olarak getirdiği itirafında bulunduğunu söyledi. Polis zanlının ayrıca ifadesinde 18 gramını 3 gramlık paketler halinde henüz tespit edilemeyen kişilere paketi 150 TL karşılığında sattığını ayrıca 10 gramını ise 500 TL karşılığında zanlı Süleyman Bulut’un talebi üzerine getirdiğini ve ona verdiğini beyan ettiğini söyledi. Polis memuru Halil Dümenci mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada ayrıca zanlı Topacık’ın gösterimi ile yakalandıkları yerde yapılan aramada gömülü vaziyette 2 paket olarak 4 gram 925 miligram daha uyuşturucu bulunduğunu söyledi. Polis mesele le ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını zanlıların benzer suçlardan sabıkaları olduğunu belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Topacık 2 ay cezaevinde bekleyecek

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlı Topacık’ın yasadışı yollardan kaçma ihtimalini de göz önünde bulundurarak 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak beklemesini, zanlı Bulut’un ise yurtdışına çıkışının yasaklanması haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam