DOLAR 32,3673 0.02%
EURO 34,8120 0.03%
GBP 40,7202 0.31%
ALTIN 2.394,92-0,07
BITCOIN 19210492,82%

THY, KKTC bankalarını tanımıyor mu?

ABONE OL
24 Mayıs 2018 08:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türk Hava Yolları, turizm acentelerinin bilet kesimleri için KKTC bankalarından aldıkları teminat mektubunu kabul etmiyor. Türk Hava Yolları Kıbrıs Müdürü Reshul Baş’ın turizm acentelerinin KKTC bankalarından alınan teminat mektubunu kabul etmediği, söz konusu miktarın THY muhasibi ile birlikte TEB’e gidilerek nakit olarak yatırılmasını talep etmesi akıllarda soru işaretine neden oldu.

Türk Hava Yolları Kıbrıs Müdürü Reshul Baş’ın bu kararı alma nedenlerini kamuoyu ile paylaşması, KKTC’de ofisi bulunan ve burada para kazanan bir şirketin KKTC bankalarını tanımamasının gerekçesini açıklaması bekleniyor.


Yeni Bakış

Türk Hava Yolları’nın turizm acentelerinin bilet kesimleri için KKTC bankalarından aldıkları teminat mektubunu kabul etmediği belirtiliyor. Turizm acentelerinden KKTC bankasından alınmış teminat mektubunu tanımadığını ve almayacağını ifade eden Türk Hava Yolları Kıbrıs Müdürü Reshul Baş, söz konusu olan miktarın THY muhasibi ile birlikte TEB’e gidilerek nakit olarak yatırılmasını talep etti.

KKTC bankalarında sorun mu var? 

Türk Hava Yolları’nın KKTC bankalarının teminat mektubunu kabul etmemesi akıllarda bazı soru işaretlerine neden oldu. Türk Hava Yolları’nın KKTC’de ofisi bulunmasına rağmen böyle bir karar alması “yerel bankalarda sıkıntı mı var?” konusunu gündeme getirdi. Türk Hava Yolları Kıbrıs Müdürü Reshul Baş’ın bu kararı alma nedenlerini kamuoyu ile paylaşması, KKTC’de ofisi bulunan ve burada para kazanan bir şirketin KKTC bankalarını tanımamasının gerekçesini açıklaması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam