DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21660351,24%

Teminatı ödeyemedi, cezaevine gitti

ABONE OL
7 Ocak 2018 09:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da kalmakta olduğu evin yatak odasındaki dolabını tam teçhizatlı uyuşturucu serasına çeviren ve muhtelif boylarda 7 kök Hintkeneviri bitkisi yetiştirdiği için tutuklanan zanlı Enes Kılınç  yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde Hintkeneviri bitkisi ziraati” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan ve tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan zanlı Enes Kılınç, teminat şartılarını yerine getiremeyerek hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Suçunu kabul etti

Meselenin tahkikat memuru Nurettin Enginer, 2 Ocak tarihinde alınan bir bilgide zanlı Enes Kılınç’ın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Alınan bilgi üzerine konu adrese gidilerek zanlının tespit edildiğini belirten Enginer, evde yapılan aramada zanlı Kılınç’ın yatak odasındaki dolap içerisinde 5 adet yarım pet şişe ve 2 karton kap içerisinde ekilmiş boyları 36 cm, 38 cm, 41 cm, 43 cm, 43 cm, 56 cm ve 62 cm olan Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan bitki bulunduğunu açıkladı. Enginer, yine zanlı Kılınç tarafından  konu bitkilerin doğal ortamda yetişmesini sağlamak amacıyla dolap içerisine dizayn edilmiş 2 adet florasan ampül, 1 ade projektör, dolap içerisine yansıma yapılması için sarılan folyo, araç güneş koruyucuları, 1 adet termometre, bitkilerin karbondioksit ihtiyacını gidermek amacıyla yapılan toplam 6 adet küçük pet şişe kesilerek içerisine su, pak maya ve şeker konan kaplar, 1 adet buhar makinesi, 1 adet küçük vantilatör, kullanılan adaptörler, 1 adet sıvı gübre, çiçek toprağı ve konu bitkilerin köklerinin oksijen alması amacıyla kullanılan zirai ilacın bulunarak emare alındığını açıkladı. Yine ayni oda içerisinde masa üzerinde, konu bitkiler üzerinden kesilen 2 adet Hintkeneviri bitkisi yaprağı olduğuna inanılan yaprak ve dolap üzerinde Hintkeneviri tohumlarının da bulunduğunu belirten Enginer, tahkikat maksatlı emare olarak alındığını açıkladı. Enginer, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Enginer, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Cezaevine gitti

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Enes Kılınç’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 20 bin TL nakdi teminat ödemesine, 1 KKTC vatandaşının 75 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada 5 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Kılınç, teminat şartlarını yerine getirinceye değin veya davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam