DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 2062918-0,81%

Teminata bağlandılar

ABONE OL
15 Mayıs 2018 06:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR


Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye iç çamaşırına gizlediği prezervatifler içerisinde 7 gr 790 mg ağırlığında Hintkeneviri ithal eden zanlı Deniz Doğan ile konu uyuşturucu maddeyi zanlı Doğan’a getirten zanlı Burak Ergin, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı Doğan ile Ergin tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.


Zanlı Ergin’in isteği üzerine Güney’den uyuşturucu aldı

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 8 Mayıs tarihinde saat 22:50’de zanlı Deniz Doğan’ın Güney Kıbrıs’a gittiği ve KKTC’ye gelirken yanında kanunsuz uyuşturucu madde getireceğine dair bilgi alındığını söyledi. Aynı gün Akyar Kara Giriş Kapısı’na gerekli bilgi verilerek zanlı Doğan’ın KKTC’ye giriş yapması halinde alıkonulmasının istendiğini belirten Özdesoy, zanlı Doğan’ın 9 Mayıs tarihinde saat 01:15’te Akyar Kara Giriş Kapısı’na gelerek KKTC’ye giriş yapmak istediği sırada kapıdaki görevli polisler tarafından alıkonulduğunu söyledi. Özdesoy, akabinde narkotik ekiplerinin sınır kapısına giderek zanlı Doğan’ın üzerinde arama yapıldığını ve giymekte olduğu iç çamaşırında 2 adet prezervatiflerin içerisinde 7 gr 790 mg ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu bulunduğunu açıkladı. Zanlı Doğan’ın aynı gün gönüllü ifade verdiğini söyleyen Özdesoy, zanlı Doğan’ın 9 Mayıs tarihinde mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 2 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı. Özdesoy, bu süre içerisinde yine meseleye bağlantısı olduğu tespit edilen zanlı Burak Ergin’in de Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını belirterek, zanlı Doğan ve Ergin’in 11 Mayıs tarihinde mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildiğini söyledi. Özdesoy, yine bu sürede zanlı Doğan’ın bir gönüllü ifade daha verdiğini belirterek, konu uyuşturucu maddeyi zanlı Ergin aracılığı ile Güney Kıbrıs’ta kalmakta olan isim ve soy isim bazında tespit edilen bir şahıstan alıp KKTC’ye geldiğini beyan ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özdesoy, zanlı Doğan ile Ergin’in uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.


Tutuksuz yargılanacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Deniz Doğan ile Burak Ergin’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 2’şer bin TL nakdi teminat ödemelerine, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına ve zanlılar lehine 2’şer KKTC vatandaşının 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmelerine emir verdi. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam