DOLAR 32,2974 -0.61%
EURO 34,7259 -0.36%
GBP 40,7868 -0.31%
ALTIN 2.412,86-0,39
BITCOIN 1860025-4,35%
TDP’nin CTP öfkesi: El-sen’e “Grevi sonlandır” demek için bizi çağırmadılar

TDP’nin CTP öfkesi: El-sen’e “Grevi sonlandır” demek için bizi çağırmadılar

ABONE OL
14 Nisan 2023 19:50
TDP’nin CTP öfkesi: El-sen’e “Grevi sonlandır” demek için bizi çağırmadılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), bugün parti genel merkezinde 18 örgütten temsilcilerin katılımıyla “enerji gündemli” toplantı yaptı.

Toplantıda yer almayan Toplumcu Demokrasi Partisi'nden (TDP) CTP'ye tepki geldi.

TDP Genel Başkanı Mine Atlı, “ortak akıl” adı altında, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) ve birkaç sendika ve örgütle toplantı yapan CTP'nin El-Sen’e “Grevi sonlandır.” önerisi yaptığını iddia etti, "mücadeleyi büyütmek yerine söndürmeye çalışan" CTP’nin tutumuna sert çıktı

Yazılı açıklama yapan Atlı, böyle bir teslimiyetçi zihniyetin asla kabul edilemeyeceği, mücadele zamanı olduğunu vurguladı.

Atlı, “CTP’nin TDP’yi ve diğer Meclis dışı parti ve örgütleri bu toplantıya neden davet etmediği gün gibi ortadadır. Böyle bir önerinin CTP tarafından yapılması daha da acıdır. Mücadeleyi büyütmek yerine söndürmek; toplumsal yok oluşumuza sebep olacaktır.” dedi.

“Eylem ve grevler sonrası ne kazandık? AKSA’ya özel yasa geri mi çekildi de grev sonlandırılıyor?” diye soran Atlı, davet edilmedikleri toplantıda ortaya çıkan 4 maddelik bir teslimiyet metnine imzacı olmalarının istendiğini söyledi.

Atlı, “Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı yarın Meclis’ten geçer ve AKSA ile 15 yıllık sözleşme imzalanırsa, CTP Meclis’i tamamen bırakıp sokağa dökülecek ve sendikalar da genel grev yapacaksa, bunu taahhüt eden bir açıklama yaparlarsa, biz de TDP olarak bu metni imzalayacağız. Sözleşme imzalandığı takdirde, bir genel grev çağrısı taahhüdü dahi olmayan bir vizyon açıklanarak eylemliliğin sona ermesi söz konusu olmamalıydı.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam