DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2075866-1,65%
Tatar’ın makamı bu yıl Almira’nın oldu

Tatar’ın makamı bu yıl Almira’nın oldu

ABONE OL
18 Nisan 2023 14:15
Tatar’ın makamı bu yıl Almira’nın oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretler yapan çocuklarla Cumhurbaşkanlığı'nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığını ziyaret eden kafilede Alayköy, Alasya, Şht. Doğan Ahmet, Mehmetçik, Şht. Hasan Cafer, Dr. Suat Günsel, Yedidalga, Değirmenlik, Çatalköy, Aydınköy, Serhatköy, Dr. Fazıl Küçük, Doğa ve Konuklar İlkokullarından öğrenciler yer aldı.

TATAR'DAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER…

Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanlığı’nda çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, spor, müzik, kültür, matematik konularına özel önem vermelerini, Atatürk’ün söylemlerini takip edip okumalarını tavsiye etti.

Cumhuriyete ve devlete sahip olmanın önemine de dikkat çeken Ersin Tatar, gelecekte devleti yönetecek bireyler olarak bugünün çocuklarının kendilerini iyi yetiştirmesi gerektiğini anlattı.

Çocuklardan, her 23 Nisan kutlamasından bir fotoğraf saklamalarını isteyen Cumhurbaşkanı Tatar, şimdi olmasa bile ileride bu fotoğraflarla eski anıların yad edilecek olmasından dolayı öneminin artacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, milletlerin kültürlerine, inançlarına, gelenek, örf ve adetlerine sahip çıkması, sürdürmesinin önemine de işaret ederek, tarihini bilmeyen toplumların yok olmaya mahkûm olacaklarını da hatırlattı.

6 Şubat’taki deprem felaketinde “Şampiyon Melekler” takımının yaşamını yitirmesinin acısının halen yüreklerde en derinden hissedildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, meleklere Allah’tan rahmet ailelerine de başsağlığı dileklerini yineledi.

ALMİRA’NIN ÖNCELİĞİ ÇEVRE…

Tatar’ın çocuklara hitabının ardından Cumhurbaşkanı Tatar’ın çalışma odasına geçildi ve Alayköy İlkokulu’ndan Almira Özkan Tatar’ın makamına oturarak, tüm dünya çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Almira, Cumhurbaşkanlığı makamına gelmesi durumunda önceliğinin ne olacağı yönünde soru sorulması üzerine “Çevreye sahip çıkardım” şeklinde yanıt verdi.

Anı fotoğraflarının çekilmesiyle ziyaret sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam