DOLAR 32,6032 0.27%
EURO 34,7829 0.33%
GBP 40,3050 0.36%
ALTIN 2.412,79-0,81
BITCOIN 21609250,47%
Tatar’ın gezilerine yastık, fes ve kabaklı protesto

Tatar’ın gezilerine yastık, fes ve kabaklı protesto

ABONE OL
29 Mart 2023 12:40
Tatar’ın gezilerine yastık, fes ve kabaklı protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS) bugün Cumhurbaşkanlığı önünde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Londra ziyaretini protesto etti.

Eyleme, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Başkanı Mustafa Baybora ve Genel Sekreter Burak Maviş de katılarak destek verdi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, eylemde yaptığı açıklamada, depreme hazırlık amacıyla kaynak yaratılmaya ve maaşlardan kesinti yapılmaya çalışılan bir dönemde Cumhurbaşkanının tasarruf yapmak yerine “sürekli yurt dışına geziler düzenlemesini” eleştirdi.

Güven Bengihan, Cumhurbaşkanlığı'nın akaryakıt giderleri ve örtülü ödenek miktarını eleştirdi. Toplumun bu şekilde yönetilmeyi hak etmediğini söyleyen Bengihan, "Cumhurbaşkanı Tatar’ın tavırlarının kabak tadı verdiğini" savundu.

KTAMS Bşakanı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı "şehir şehir gezdiğinden ötürü 'fahri Evliya Çelebi' unvanına layık gördüklerini” söyleyerek, Cumhurbaşkanlığına verilmek üzere fes ve yastık takdim etmeye geldiklerini dile getirdi.

Bengihan, Cumhurbaşkanının tasarruf tedbirlerini uygulayarak örnek olması gerektiğini belirtti.

Güven Bengihan, hükümetin maaş kesintilerine yönelik kararını da eleştirdi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun “Sendikalar okul yapsın.” dediğini söyleyen Bengihan, “Sendikalar okul, yol, hastane yapacak, mevduatlardan ve maaşlardan kesintiler olacak o zaman siz ne yapacaksınız, ülkeyi de sendikalar yönetsin.” dedi.

Bengihan, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan bir yetkiliye yastık, fes ve kabağı teslim etmek istedi, kimsenin teslim almaması üzerine eleştirilerde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam