DOLAR 32,3928 -0.3%
EURO 34,7921 -0.12%
GBP 40,7190 -0.11%
ALTIN 2.408,52-0,57
BITCOIN 1858512-4,20%
Tatar’dan iki ayrı sergi açılışı

Tatar’dan iki ayrı sergi açılışı

ABONE OL
5 Nisan 2023 08:10
Tatar’dan iki ayrı sergi açılışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün iki ayrı sergi açılışına katıldı.

“KADIN DÜNYASINDAN RENKLER”

Tatar ve eşi Sibel Tatar önce, her yıl Dünya Emekçi Kadınlar günü çerçevesinde Girne Özgürada Lions Kulübü tarafından düzenlenen ancak Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat depremi dolayısıyla düne ertelenen “Kadın Dünyasından Renkler” isimli resim sergisinin açılışına katıldı.

Ersin Tatar, serginin açılışında yaptığı konuşmada “Kadınların toplumda daha etkin söz sahibi olmalarına yönelik çalışmalar büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre Tatar konuşmasında sergiye katılan sanatçılara ve sergide emeği geçenlere teşekkür ederek sergi satışından elde edilecek gelirin depremde yitirilen voleybol takımı öğrencileri "Şampiyon Melekler" adına olmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Gönüllülük çalışmaların önemine ve KKTC için büyük bir zenginlik olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, kadınların toplumda daha etkin bir şekilde söz sahibi olmaları konusunda yapılan çalışmalardan dolayı Lions Kulübü’nü tebrik etti.

"BÜYÜLÜ DÜNYA" 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, daha sonra Kültür Dairesi’nin katkısı ve Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği’nin himayesinde Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Büyülü Dünya" fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Serginin açılışında konuşan Tatar, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle yaşanan acıların unutulmayacağını belirterek hayatını kaybeden canlara Allah’tan rahmet diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, derneğin yaptığı çalışmaların, ortaya çıkan eserlerin önemine değinerek fotoğrafçılığın daha da geliştiğini belirtti. 

“Sanatın yaygınlaşması için Cumhurbaşkanlığı olarak devlet olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Sanatı dünya ile paylaşmak, bu işin güzel tarafıdır.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, serginin açılışına katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam