DOLAR 32,6012 0.38%
EURO 34,8077 0.2%
GBP 40,6193 0.05%
ALTIN 2.487,970,16
BITCOIN 21173523,62%
Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı’nın Olağanüstü Zirvesi’ne katılacak

Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı’nın Olağanüstü Zirvesi’ne katılacak

ABONE OL
15 Mart 2023 18:00
Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı’nın Olağanüstü Zirvesi’ne katılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ev sahipliğini yaptığı, “Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım” konulu Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi’ne katılmak üzere bu akşam Ankara’ya gidiyor.

Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaretinde eşi Sibel Tatar da eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara’da yarın sabah saat 08.45’te başlayacak ve KKTC’nin ilk kez uluslararası bir toplantıda gözlemci üye olarak anayasal ismiyle yer alacağı “Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım” konulu TDT Olağanüstü Zirvesi’ne katılacak.

TDT Olağanüstü Zirvesi Devlet Başkanları toplantısına katılacak olan Cumhurbaşkanı Tatar, ayrıca devlet başkanları toplantısı kapsamında ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın devlet başkanları seviyesindeki temaslarından önce Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katılacak.

Yaşanan deprem felaketi sonrası düzenlenen “Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım” konulu Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nin oldukça önemli ve anlamlı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin ilk kez uluslararası bir toplantıda gözlemci üye olarak Anayasal ismiyle yer alacağının altını çizdi.

CUMHURBAŞKANI TATAR CUMA GÜNÜ DE HATAY’A GİDECEK

Cumhurbaşkanı Tatar, Cuma günü ise, Hatay’a geçerek, depremzedelere yardım çalışmalarını sürdüren Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ekibini ziyaret edecek. Tatar, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi ve İskenderun Afet Koordinasyon Merkezi’ni de ziyaret edecek.

“Kıbrıs Türk Şampiyon Melekler Köyü” konteyner yerleştirme alanında incelemelerde de bulunacak olan Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cuma günü adaya dönmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam