DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21698641,41%

Tarkan İçin Buluştular

ABONE OL
20 Temmuz 2015 08:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Abbas ELMAS

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın iflasının açıklanmasının ardından 1 Temmuz 2010 tarihinde yaşanan eylemlerde KTHY binasının 3 adet camını kırdığı gerekçesiyle hakkında 108 TL’lik kamu davası açılan Tarkan Atakan’ın dava masraflarını karşılamak amacıyla Baraka Kültür Merkezi ve Yargılanıyoruz.org tarafından dayanışma gecesi düzenlendi.  Lefkoşa Dereboyu’ndaki  Barflay’da düzenlenen dayanışma gecesinde Baraka kültür Merkezi müzik grubu Sol Anahtarı sahne alarak sevilen parçaları seslendirdi. Katılımın yoğun olduğu gecede, hakkında kamu davası açılan Tarkan Atakan  etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Siyasi partiler çıkarları için çalışıyor”

Atakan, 2010 yılında milyar dolarlık KKTC’nin havayolu şirketi KTHY’nin hükümetlerin katkılarıyla bilinçli olarak batırıldığını ve yüzlerce kişinin işsiz bırakıldığını söyledi. O dönemde mecliste bulunan 4 siyasi partinin kendilerine destek verdiğini belirten Atakan, şu anda siyasi partiler arasından arkalarında duran sadece TDP’nin olduğunu söyledi. CTP ve DP’nin iktidara geldikleri andan itibaren KTHY mağdurlarına destek vermekten vazgeçtiklerini ve daha önceki tavırlarında samimi olmadıklarını aktaran Atakan, siyasilerin mağdura yardım eder görünerek oy toplamaya çalıştıklarını belirtti.

Sendikalara örnek olsun

Yaşanan süreçte sivil toplum örgütlerinin çok yardımını gördüğünü ifade eden Tarkan Atakan, sadece DAÜ’sen dışında herkesin yakın ilgi gösterdiğini, özellikle Baraka Kültür Merkezi’nin her sıkıntılarında yanlarında olduğunu söyledi. Sendikaların KTHY’nin ismini kullanarak hükümetleri eleştirdiğini ancak, KTHY mağdurlarının mali sorunlarına yaklaşmadıklarına dikkat çeken Atakan, özellikle geceyi düzenleyen Baraka Kültür Merkezi, Yargılanıyoruz.org ve Barflay direktörü Arda Gündüz’e katkılarından dolayı teşekkür etti ve bu davranışın her sendikaya örnek olmasını diledi.

Esas suçlular yargılanmıyor

KTHY’nin batırılmasıyla ilgili esas suçluların devlet tarafından korunduğunu, KTHY mağdurlarının ise yargılandığını ifade eden Tarkan Atakan, gerçek sorumluların ortaya çıkarılamadığını yada çıkarılmak istenmediğini belirtti. Atakan, gerçekleşen dayanışma gecesinde dava masraflarını karşılayacak paradan daha çok para elde edildiğini ifade ederek, artan paranın Yargılanıyoruz adına bir banka hesabına atılacağını ve benzer durumlarda kullanılacağını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam