DOLAR 32,3457 -0.05%
EURO 34,9089 0.32%
GBP 40,7616 0.41%
ALTIN 2.373,56-0,95
BITCOIN 19958675,82%

Tarık Akan hayatını kaybetti

ABONE OL
16 Eylül 2016 10:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, oyuncu Tarık Akan’ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Vakıftan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sanatçı olmanın dünyaya güzellikler sunmak olduğunu gösteren güzel insan, efsane filmlerin unutulmaz oyuncusu, “Anne Kafamda Bit Var”ın yazarı, ülkesinin ve halkının barış, demokrasi, özgürlük mücadelesinin militanı, “Ekmek, gül ve özgürlük günleri”nin yorulmaz savaşçısı, Ülkesinin güzel yarınlarına kucak kucak emek taşıyan, Nâzım Hikmet sevdasını, Nâzım Hikmet Vakfı’nın kuruluşundan bugüne yönetim kurulunun her dönem en aktif üyesi olarak gösteren Sevgili arkadaşımız Tarık Akan, 16 Eylül 2016 Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Işıklı anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun.”

Hale Soygazi Tarık Akan’ı anlattı

Sanatçı Tarık Akan’ın ölümü sinema dünyasını yasa boğdu. Usta oyuncunun ölümünün ardından CNN Türk canlı yayınına bağlanan Hale Soygazi, “Söyleyecek bir şey bulamıyorum çok çok fenayım” dedi.

Soygazi, şöyle konuştu: O kadar beklenmedik bir şey ki.  Çok iyi bir arkadaşımdı en güzel filmleri birlikte yaptık, birden bire oldu. Hiç beklemediğim bir şeydi, söyleyecek bir şey bulamıyorum çok çok fenayım. Çok takdir ettiğim çok farklı bir oyuncuydu.

Nebil Özgentürk: Çok erken kaybettik

CNN Türk’e konuşan yapımcı Nebil Özgentürk ise şunları söyledi: Tarık abi gece 01.00 sularında vefat etti. Büyük bir aktördü, çok erken kaybettik. Ülke meselelerini konuşurdu. Ülkesine bağlı insan karakteri. Sulusepken şeylerle ilgilenmeyen ülkesinden sorunlara kendini vakfetmiş bir kişi. Nazım Hikmet Vakfı’nın ikinci başkanı. Atatürk’e dair en küçük eleştireye tahammülü yoktu. Darbelerin mağdurudur ayrıca. Çok üzülüyoruz. Sinema Tarık Akan’ı asla unutmayacak ve çok arayacak. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam