DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046093-2,61%
Tarihi çarşı bağımlı oteli’ gibi

Tarihi çarşı bağımlı oteli’ gibi

Tarihi çarşı bağımlı oteli’ gibi - Antalya'da tarihi Demirciler Çarşısı içerisinde Soba Müzesi olarak yapılan ancak bir süre sonra kahve firmasına kiralanan yapı, bu firmanın da kapanmasıyla kaderine terk edildi. Adeta madde bağımlılarının oteli haline gelen çarşı girilemez durumda...

ABONE OL
26 Haziran 2023 12:10
Tarihi çarşı bağımlı oteli’ gibi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Tarihi yaklaşık 80 yıl öncesine dayanan kentin simge yapılarından Demirciler Çarşısı, 2008 yılında yenilendi. Çarşıda el emeği geleneğini sürdüren demirci, sobacı ve kalaycılar işlerine devam ediyor.EVSİZLERİN VE MADDE BAĞIMLILARININ MEKANI HALİNE GELDİ

Yenilenen çarşının ortasına kule şeklinde yapılan ‘Soba Müzesi’ ise bir süre sonra bir kahve firmasına verilerek kafe yapıldı. Ancak kafenin kapanmasının ardından kule şeklindeki alan, madde bağımlılarının ve evsizlerin mekanı haline geldi.

Gün içerisinde çarşının ortasında alana gelen kimliği belirsiz kişiler çevredeki kişilere aldırış etmeden uyumaya başlıyor. Akşamları ise yapının 3 giriş kapısına çarşaf çeken kişiler, adeta evleri gibi alanı kullanıyor ve çarşı içerisini kirletiyor.

“ATEŞ YAKIP DĞKKAN ÖNLERİNİ TUVALET GİBİ KULLANIYORLAR”

Çarşı esnafı, bu kişiler yüzünden zaten az olan müşterilerinin çarşıya girmeye korktuklarını ve önlem alınmasını istedi. Geçen hafta çarşıdaki bazı dükkanların kapılarının tuvalet gibi kullanılmaya başlanmasının ardından bir araya gelen esnaf, çözüm istediklerini belirten dilekçelerini Muratpaşa Kaymakamlığı’na verdi.

Duruma bir çözüm bulunmasını isteyen çarşının 20 yıllık esnafı Tayyar İlgün, “İş yerlerimizin yanında bulunan kule önceden Soba Müzesi’ydi. Sonra kahveci oldu ve onlar da kapattı. Ondan sonra burası resmen uyuşturucu bağımlılarının oteli gibi oldu. Buraya çadır kuruyorlar, kapıları birileri sahiplenmiş. Dükkanların önünde ateş yakıyorlar, tuvaletlerini yapıyorlar. Bu insanlar, gelip geçenleri rahatsız ettiği için çarşıya kimse girmiyor. Biz burada esnafız ve zarar görüyoruz. Burada kimse iş yapamıyor. Az sayıda gelen kişi var bunlar yüzünden onlar da gelmek istemiyor. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

“GELENLER, ‘ACABA BİZE SALDIRIRLAR MI?’ DİYE SORUYOR”

Aynı çarşıda babasından sonra kendisi de esnaflığa devam eden Nazik Kütük, “Çarşımız şehrin göbeğinde, insanlar tarihi bir yere gelmek için uğraşıyor ama maalesef madde bağımlıları nedeniyle insanlar buraya gelmek istemiyor. Gelenler ‘acaba bize saldırırlar mı?’ diye soruyorlar. Burada akşama kadar içip, soyunup, uyuyorlar. Burada kimse durmak istemiyor. Ben çalışırken gelip karşımda tuvaletini yaptı. İnsanları tehdit ediyorlar. Bir gün önce dükkanımın önüne tuvaletlerini yapmışlar” diye konuştu. (DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam