DOLAR 32,2142 -0.09%
EURO 34,7843 -0.13%
GBP 40,4081 0.02%
ALTIN 2.452,330,83
BITCOIN 20274452,46%
Taçoy’dan uyarı grevine sürpriz ziyaret… Neler söylendi?

Taçoy’dan uyarı grevine sürpriz ziyaret… Neler söylendi?

ABONE OL
20 Nisan 2023 16:55
Taçoy’dan uyarı grevine sürpriz ziyaret… Neler söylendi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), hükümetin söz konusu dairelerde personel eksikliğini giderme yönünde adım atmadığı gerekçesiyle bugün Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesi ve Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’nde uyarı grevine gitti.

Grev sürerken Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan, Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesi önünde basın açıklamasında bulundu.

ATAN SORUNLARI SIRALADI

Atan, yaptığı basın açıklamasında, Girne Sosyal Sigortalar Dairesi başta olmak üzere tüm Sosyal Sigortalar Dairelerinde personel eksikliği gibi sıkıntıların “hat safhada” olduğunu savunarak, bu dairelerdeki çalışanların “köle gibi” çalıştırılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Sorunların çözümü için hükümet tarafı ile yazılı ve sözlü olarak diyalog ve istişare çağrısında bulunduklarını ancak gerekli adımların atılmadığını ileri süren Metin Atan, yaptıkları uyarı grevi ardından sonraki adımlarını da gelişmelere göre atacaklarını belirtti.


Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan

Atan, geçici personelin müfettiş olarak atanması için bakanlıktan bir yazı yazıldığına dair duyumlar aldıklarını da söyledi.

Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesi binasının durumu hakkında da konuşan Kamu-Sen Başkanı Atan, yeni binaya ilişkin 7-8 yıl önce protokol imzalandığı ve yerinin de belli olduğunu ancak o zamandan beri hiçbir projenin hazırlanmadığını iddia etti. Metin Atan, “Hep laf ebeliği. Başka bir şey yok. -cek –cak’larla yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

YELTEKİN'DEN HÜKÜMETE KAOS UYARISI

Sosyal Sigortalar İdare Meclisi Üyesi ve Hür-İş Federasyonu Temsilcisi Ali Yeltekin ise,  “Sosyal Sigortalar Dairesi’nin durması demek büyük bir kaos demektir. Bu göze alınacak mı?” diye sordu.


Sosyal Sigortalar İdare Meclisi Üyesi ve Hür-İş Federasyonu Temsilcisi Ali Yeltekin

Yeltekin, bir önce hükümet ve ortakların görüş birliğine vararak, acil personel alımı ve görevlendirmelerin yapılması gerektiğini, İdare Meclisi olarak takipte olduklarını kaydetti.

TAÇOY'DAN SENDİKA YETKİLİLERİNE KINAMA

Basın açıklaması esnasında Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da, söz olarak, iletişim çağrısında bulundu.

Sendika yetkililerini kınayarak başladığı konuşmasında, bugünün tahsilatların son günü, yarının ise bayram olduğunu kaydeden Taçoy, “28’inde emeklilerin, 30’unda ise çalışanların ödenmemesi halinde sorumlusu ben değil, sizlersiniz.” dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy

Girne’de odacıya ve personele ihtiyaç olduğunun farkında olduklarını ve çözüm arayışı içerisinde olduklarını, buna ilişkin de sendikalarla görüşme halinde olduklarını kaydeden Hasan Taçoy, analitik bütçeye geçilmesinin ardından kendilerine söz verdiğini ve bunu gerçekleştireceğini aktardı. Taçoy, yeni bina inşaatı için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sorunların çözülmesinin “iletişim yoluyla” yapılmasının önemine vurgu yapan Bakan Taçoy, kendisinin bugün Sosyal Sigortalar Dairesi’ne grev için değil her yıl yaptığı gibi bayramlaşmak için geldiğini söyledi.

Taçoy, geçici personelin müfettiş olarak atanmasına dair yazışmaların olduğuna dair iddiaların da asılsız olduğunu duyurdu.

ATAN'DAN “2 AYDAN BERİ İLETİŞİMDEYİZ” YANITI

Taçoy’un ardından yeniden söz alan Atan, Bakan’ın “iletişim” çağrısında bulunmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, 2 aydan fazladır iletişimde olduklarını ve sürekli bekletildiklerini öne sürdü.

Veznelerin grevde olmamasının nedeninin sendikaların ılımlı tutumu olduğunu ifade eden Metin Atan, “İnşallah söylediklerinin arkasında durular. Göreceğiz.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam