DOLAR 32,5770 0.27%
EURO 34,8377 0.14%
GBP 40,6401 -0.04%
ALTIN 2.490,680,28
BITCOIN 20690443,93%
Son dakika… Depremde yıkılan Mete Apartmanı’nın inşaat mühendisi: Kusurum yok

Son dakika… Depremde yıkılan Mete Apartmanı’nın inşaat mühendisi: Kusurum yok

Son dakika… Depremde yıkılan Mete Apartmanı’nın inşaat mühendisi: Kusurum yok - Adana'da, depremde yıkılan Mete Apartmanı'nın 16 Şubat'tan beri tutuklu inşaat mühendisi Atilla Tuğran'ın, savcılıktaki ifadesinde, 'Binanın yıkılmasında kusurum yoktur' diyerek suçlamaları reddettiği ortaya çıktı.

ABONE OL
15 Mart 2023 15:25
Son dakika… Depremde yıkılan Mete Apartmanı’nın inşaat mühendisi: Kusurum yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Son dakika… Depremde yıkılan Mete Apartmanı’nın inşaat mühendisi: Kusurum yok

Kahramanmaraş merkezli ilk depremde hasar alan ardından ikinci depremde yıkılan, Adana’daki Mete Apartmanı’nın enkazında çok sayıda kişi, hayatını kaybetti. Depremlerden sonra Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yıkılan binaların yapımında sorumluluğu olanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda gözaltına alınan şüphelilerden, Mete Apartmanı’nın inşaat mühendisi Atilla Tuğran, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe 16 Şubat’ta tutuklandı. Yetkililer tarafından Mete Apartmanı’ndan alınan karot örneğinin de deprem dayanıklılık testini geçemediği öğrenildi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Atilla Tuğran’ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Tuğran şunları söyledi:

“Mete Apartmanı, ilk depremde yıkılmamış, hasar görmüştür. Bina sakinleri, ilk depremden sonra dışarı çıkıp, binayı kontrol ettiklerinde binanın hasar gördüğünü fark etmişler. Apartmanın WhatsApp grubu üzerinden de hasarlı fotoğraf ve video paylaşılmışlar.

Maalesef buna rağmen daha sonra binaya giren vatandaşlar, ikinci depremde göçük altında vefat etmiştir. Binanın yapımı 1997 yılıdır. Müteahhit binanın iskanını almamış ancak o dönemki mevzuata uygun olarak yapımı tamamlanmıştır.

Bina ilk depremde hasar gören kolonun bulunduğu kısımdan ikinci depremde yıkılmıştır. Diğer kısımları sağlam, ayakta kalmıştır. Binanın yıkılmasında kusurum yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum”

Yıkılan sitenin müteahhidi İran'a kaçarken yakalandıİlginizi ÇekebilirYıkılan sitenin müteahhidi İran'a kaçarken yakalandı

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam