DOLAR 32,3133 -0.1%
EURO 34,8319 -0.01%
GBP 40,6220 0.03%
ALTIN 2.403,990,45
BITCOIN 20751761,17%

Sıcaklıklar sürekli artıyor

ABONE OL
22 Temmuz 2017 06:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Deniz ABİDİN 

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, küresel ısınma ve iklim değişiklikleriyle ilgili açıklamada bulundu. Buran, depremin küresel ısınma ile bir ilişkisi olmadığını belirterek, iklim değişikliklerinin kısa sürede büyük miktarda düşen yağışlarla ilgisi olduğunu söyledi. Buran, 2014 yılından itibaren Dünya Meteoroloji Teşkilatı’nın her yıl açıkladığı rapora göre, her yılın geçmiş yıllardan daha sıcak olduğunun tespit edildiğini ifade etti. Buran, 2016 yılının çok sıcak geçmesine rağmen büyük ihtimalle 2017 yılının da aynı olacağını kaydetti. Buran, küresel ısınmanın sebeplerini herkesin bildiğini belirterek, bunu ekonomisi büyük ülkelerin yarattığını söyledi.

“Büyük ülkeler karbon salınımını sınırlandırmalı”

Buran, Amerika’nın Paris İklim Anlaşmasına uymayı reddettiğini belirterek, Kıbrıs’ın coğrafya ve nüfusunun bunu tetikleyecek bir etkiye sahip olmadığını, sanayisi büyük gelişmiş ülkelerin bunu tetiklediğini kaydetti. Sanayisi büyük ülkelerin anlaşmalara uymaları durumunda kendilerine sınırlamalar getireceğini ifade eden Buran, mutlaka bu gibi ülkelerin karbon salınımını sınırlandırması gerektiğini belirtti.

“İnsanlık için büyük kayıp”

Buran, Amerika’nın yeni yönetimle birlikte bunu kabul etmemesinin insanlık için büyük kayıp olduğunu ifade ederek, Çin’de son zamanlarda yaşanan hava kirliliğinin yaşanamaz hale getirdiğinden uymayı kabul ettiğini söyledi.  Buran, Kıbrıs’a bakıldığında ortalama sıcaklığın artmakta olduğunu belirterek, her yılın bir önceki yıla göre daha sıcak geçtiğini kaydetti. Buran, küresel ısınma denildiğinde insanların maksimum derecede sıcaklığın artacağını anladığını belirterek, bunun böyle olmadığını, maksimum sıcaklığın bir dalgalanma şeklinde devam ettiğini söyledi.

“Şartlar bu yıl etkisini kaybetti”

Buran, şöyle devam etti, “Küresel ısınma ile yazın ya da kışın geç gelmesinin bir alakası yoktur. Geçen yıl ülke büyük bir kuraklık geçirdi. Son 50 yılın en güçlü eminosuydu. Şartlar bu yıl etkisini kaybetti. Yeni yılın takibinin yapılmasına başlanılacaktır”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam