DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
GBP 40,5695 0.07%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19757310,17%
Serhat İncirli’nin Saray’dan çıkarılması tepkilerin odağında… Kim/ne tepki gösterdi?

Serhat İncirli’nin Saray’dan çıkarılması tepkilerin odağında… Kim/ne tepki gösterdi?

ABONE OL
12 Haziran 2023 17:50
Serhat İncirli’nin Saray’dan çıkarılması tepkilerin odağında… Kim/ne tepki gösterdi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gazeteci, yazar Serhat İncirli, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretini izlemek için gittiği Cumhurbaşkanlığı'ndan çıkartıldı.

Akredite olmasına rağmen İncirli'nin çıkartılması tepkileri de beraberinde getirdi.

KTGB VE BASIN-SEN'DEN KINAMA

Olaya tepki gösteren Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği'nden (KTGB) yapılan açıklamada, "Ziyareti izlemesine akreditasyon aracılığı ile izin verilen Serhat İncirli, hiçbir etiğe uygun olmayacak bir şekilde Cumhurbaşkanlığı avlusundan dışarıya atılmıştır. Polislerin 'dışarıya çıkın'” ikazı üzerine hiçbir itirazda bulunmayan arkadaşımız İncirli, haber yerini terk etti. Bu son derece kaba, nobran ve etik dışı adımı şiddetle kınıyoruz.” denildi.

Basın Emekçileri Sendikası da (Basın-Sen) İncirli’ye yapılanı da kınandı, bunun “korkakça” bir tavır olduğunu savundu.

SİYASİ PARTİLERDEN TEPKİ

Serhat İncirli'ye yönelik karara siyasi partiler de tepki gösterdi. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP),  İncirli’nin ve özgür basının yanında olduğunu bildirdi.

CTP'den yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı binasına girdiğinden beridir çiğnemediği etik ve demokratik değer kalmayan Ersin Tatar’ın bu toplumun değerlerine son saldırısı ise gazetecileri kapı dışarı etmek olmuştur. Bu tavır açıkça acizlik ve kendini bilmezliktir. Etik değerlerden ve demokrasiden bihaber olmaktır. Bunun izah edilebilir yanı yoktur. Tatar’ı bir an önce Kıbrıs Türk halkına yapmış olduğu saygısızlıkları durdurmaya ve mümkün olduğunca erken bir vakitte Cumhurbaşkanlığı binasından ayrılmaya davet ederiz." denildi.

TDP adına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt da Serhat İncirli’ye yapılanın basın ve ifade özgürlüğüne ket vurmanın yanında, Kuzey Kıbrıs'ta  oluşturulmaya çalışılan anti demokratik ortamın bir göstergesi olduğunu savundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam