DOLAR 32,3906 0.07%
EURO 34,8127 -0.03%
GBP 40,7583 0.3%
ALTIN 2.397,490,04
BITCOIN 19205903,24%
Seçim broşürü dağıtan CHP’liye Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltı

Seçim broşürü dağıtan CHP’liye Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltı

Seçim broşürü dağıtan CHP’liye Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltı - CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde’de Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçim çalışması kapsamında broşür yapıştıran CHP’liler hakkında soruşturma açıldığını ve bir kişinin Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığını söyledi. Duruma tepki gösteren Erhan Adem, “Bu yapılanı şiddetle kınıyorum. Hiçbir baskı bizleri yıldıramayacak” dedi.

ABONE OL
26 Mayıs 2023 17:20
Seçim broşürü dağıtan CHP’liye Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Seçim broşürü dağıtan CHP’liye Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltı

Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimine sayılı gün kala partiler çalışmalarını sürdürüyor. Seçim süreci boyunca iktidarın çeşitli provokatif çalışmalarına göz yumulurken muhalefetin yaptığı seçim çalışmaları ise engelleniyor.

BROŞÜR DAĞITAN CHP’LİLER HAKKINDA SORUŞTURMA

Niğde’de Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçim çalışmaları kapsamında broşür dağıtan CHP’lilere şikayet üzerine soruşturma açıldı. Üzerinde Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları ve “Bebek katili Öcalan’ın mektubunu okutan diyorsan”, “PKK tarafından öldürülmeye çalışılan” şeklinde ifadeler yer alan broşürler hakkında CHP’li bir kişi Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı.

“SUÇ UNSURU DEĞİL”

Duruma tepki gösteren CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, şunları söyledi:

* “Dün akşam bu broşürleri arkadaşlarımız duvarlara astı diye bugün savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş, bir arkadaşımıza gözaltı yapılmış.  Arkadaşımız şu an güvenlik şube tarafından hastaneye götürülüyor. Sonra emniyette ifadesi alınıp, savcılığa sevk edilecek.

* Görüşmelerimiz neticesinde Cumhurbaşkanına hakaretten tutulacağı söyleniyor. Bu bir suç unsuru değildir. Bu olay Türkiye’de gerçekleşmiştir. Bu yapılanı şiddetle kınıyorum. Hiçbir baskı bizleri yıldıramayacak.”

CHP'li Engin Altay: Şimdi anahtar vatandaştaİlginizi ÇekebilirCHP'li Engin Altay: Şimdi anahtar vatandaşta

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam