DOLAR 32,2476 -0.01%
EURO 34,8210 -0.15%
GBP 40,4941 0.06%
ALTIN 2.447,060,62
BITCOIN 1954918-2,88%
‘Sazan sarmalı’ yöntemiyle milyonluk vurgun

‘Sazan sarmalı’ yöntemiyle milyonluk vurgun

‘Sazan sarmalı’ yöntemiyle milyonluk vurgun - Mersin'de 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 zanlıdan 3’i tutuklanırken 2’si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Şahısların kendi otomobilleri gibi ilana koydukları araçları satma bahanesiyle milyonlarca lira dolandırdığı tespit edildi.

ABONE OL
26 Nisan 2023 22:55
‘Sazan sarmalı’ yöntemiyle milyonluk vurgun
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

‘Sazan sarmalı’ yöntemiyle milyonluk vurgun

Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne başvuran müşteki H.Ç., ikinci el eşya satan bir sitedeki ilanda bir otomobili beğendiğini, iletişime geçtiği şahısların sahte ilan koyarak kendilerinin olmayan aracı sattığını, bu kişilere 850 bin lira para yatırdığını ancak aracı alamadığını belirterek, şikayetçi oldu.

image small

Müşterinin para yatırdığı hesabın sahibi F.H’nin Mersin’de olduğunun tespit edilmesi üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şahsın evine operasyon düzenleyerek, şüpheliyi gözaltına aldı.

5 ZANLI YAKALANDI

Gözaltına alınan F.H, parayı özel bir bankadan çektiğini ve bunu yanına gelen 5 kişiye verdiğini söyledi.

Bunun üzerine bölgedeki tüm güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılık yapan zanlıları belirledi. Belirlenen adreslere eş zamanlı şafak operasyonu düzenleyen ekipler,  A.K., V.K., E.Ö. ve N.Ö. isimli şahısları da gözaltına aldı.

image small

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 milyon 340 bin TL, 5 bin 700 dolar, 6 cep telefonu, 1 sim kart, 1 usb bellek ile 1 şarjöre basılı vaziyette 15 fişek ele geçirdi. Şahısların birçok ilde bu yöntemle vatandaşları mağdur ettiği ve milyonlarca lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından 5 şüpheli de adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan F.H, A.K, V.A, E.Ö ve N.Ö’nün ifadeleri alındı. Yapılan yargılama sonucunda E.Ö ve N.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, V.A. , F.H. ve A.K. isimli zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sinop'ta 4 milyon liralık kripto para dolandırıcılığıİlginizi ÇekebilirSinop'ta 4 milyon liralık kripto para dolandırıcılığıDepremde ölenlerin yakınları dolandırıcıların hedefinde: Taksit yalanı...İlginizi ÇekebilirDepremde ölenlerin yakınları dolandırıcıların hedefinde: Taksit yalanı…

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam